Bitlis Arakan'daki Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

Arakan'daki Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

30.08.2017 - 18:49 | Son Güncellenme:

.

Arakandaki Müslümanlara Yönelik Katliama Tepkiler

BİTLİS (AA) - Memur-Sen ile Bitlis Medeniyet Platformu, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliama tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki eski Mutki Durağı'nda toplanan Memur-Sen ile Bitlis Medeniyet Platformu üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Medeniyet Platformu Dönem Başkanı Cabir Durak, Arakan'da yaşanan saldırıların şiddetli bir hal aldığını ve giderek bir soykırıma dönüştüğünü söyledi.

Ordu güçleri ve Budist rahiplerin öncülüğünde, şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda son 3 günde Arakan'ın çeşitli köylerinde binlerce Müslüman'ın katledildiğini belirten Durak, şunları kaydetti:

"Maalesef Bangladeş sınırının da kapalı olması nedeniyle yüzbinlerce Müslüman katledilme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiştir. Müslüman çocuklar sadece ilkokul eğitimi alma hakkına sahipler. Lise veya üniversite okumak istiyorlarsa, din değiştirip Budist olmaları istenmektedir. Ezan, Kur'an ve namaz yasak. Tecavüz, gasp, cami yıkımı ve her türlü hak ihlali dur durak bilmiyor. Kur'an-ı Kerim'in harflerinin burma harfleriyle değiştirilmesi zorunlu hale getirildi. Arakanlı Müslümanlar, uzun yıllardır çok yönlü ve derin ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutuluyor. Müslüman toplumun önderleri, alimleri ve ileri gelenleri katlediliyor. Oradaki kardeşlerimiz bu dayatmalara boyun eğmedikçe baskının, katliamları ve sürgünlerin dozu artırılıyor."

Haberin Devamı

Medeniyet Platformu olarak bu katliama sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınadıklarını dile getiren Durak, Arakanlıların yanında olduklarını vurguladı.

Durak, "Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.