Gündem Aranırken taksici gibi turluyormuş

Aranırken taksici gibi turluyormuş

01.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polisle girdiği çatışmada öldürülen çete lideri Aramaz’ın uzun süre bir arkadaşından kiraladığı taksiyle Ankara’da polise yakalanmadan rahatça dolaştığı ortaya çıktı...

Aranırken taksici gibi turluyormuş

Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranırken, polisle girdiği çatışma sonrasında öldürülen Bülent Aramaz’la ilgili yürütülen soruşturmada Aramaz’ın, polisin takibinden kurtulmak amacıyla taksi şoförü kılığında araç kullandığı anlaşıldı. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Dikmen semtinde geçen hafta polisle girdiği silalı çatışma sonrasında hastanede ölen çete lideri Bülent Aramaz’ın faaliyetleriyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Ankara’da yaklaşık 2 yıldır uyuşturucu ticareti yaptığı, işyeri kurşunlama ve haraç alma iddialarıyla polisin takibinde olan Aramaz’a yönelik operasyon için savcılık talimatıyla adli soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde polisin yakın takibine alınan Aramaz’ın adamları, son olarak geçen hafta perşembe gecesi Ankara’da altı ayrı mekanı kurşunlayınca operasyon için düğmeye basıldı.

Günübirlik ev değiştiriyordu
Aylık geliri yaklşık 200 bin lirayı aşan Aramaz’ın Ankara’da 6 evinin yanı sıra polisten kurtulmak amacıyla Eryaman’da günü birlik ev kiraladığını belirlenirken, şehir içinde taksi şoförü kılığında araç kullandığı ortaya çıktı. Arkadaşı Necati Ayyıldız’ın bir taksisini yaklaşık 600 bin lira karşılığında kiraladığı belirleyen Aramaz’ın, taksinin direksiyonuna geçerek şehir içinde araç kullandığı tespit edildi. İçinde adamlarının bulunduğu en az 4 aracın arasına girerek trafikte araç kullanan Aramaz’ın bu şekilde kendisini kamufle etmeyi başardığı öğrenildi.
Aramaz’ın yerinin Rus uyruklu sevgilisi E.İ.’nin beklediği tarihten bir gün önce Ankara’ya gelmesi ve kendisiyle buluşmak istemesi ile belirlendiği anlaşılmıştı. Ankara’ya geldiğinde yakın arkadaşı Rus uyruklu O.A.’nın evinde kaldığı belirlenen E.İ.’nin, ülkesinden Ankara’ya gelmesiyle birlikte polis sabaha karşı 04.00 sıralarında evde arama yaptı. Arama sırasında E.İ.’nin kaldığı evde arama yapan polisin genç kadına ait valizi bulmasıyla birlikte eve geri dönüş yapacağını belirledi.

Emlakçı ve galericiler desteklemiş
Bu tespit üzerine evin çevresine pusu atan polis, sabah erken saatlerde Aramaz’ın genç kadını eve bıraktığını görmesiyle birlikte yakalama amaçlı operasyona başladı. 3 gün boyunca Aramaz’a yönelik çalışma yapan polis, çete liderini yaralı olarak yakaladı. Araştırmalarda, başkentte faaliyet yürüten bazı emlakçılar ile otomobil galeresi sahiplerinin Aramaz’a destek verdikleri belirlendi. Bu arada, Aramaz’ın oğlu Umut Aramaz’ın facebook’taki kişisel sayfasında işini, “adam öldürme” olarak tanımlaması dikkati çekti.