Ekonomi Arçelik’ten yaşayan mağaza atağı geldi

Arçelik’ten yaşayan mağaza atağı geldi

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Tüketicilerimizle duygusal bağımız var. Bu bağ fiziksel çekim de yaratıyor. Tüketicilerimiz Arçelik ürünlerini deneyimlemek, tasarımlarını  hissetmek istiyor” dedi.

Arçelik’ten yaşayan mağaza atağı geldi

Bulgurlu, Arçelik’in İstinye Park’taki mağazasının açılışında yaptığı konuşmada, yeni mağazadaki amaçlarının müşterilerin deneyimler yaşaması olduğunu belirterek, gün içerisinde yemek dersleri verilmesinden bir kuaförün güzellik ve bakım ürünlerinin denenmesini sağlamasına kadar, yaşayan bir mağaza açtıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye’deki mağazaları yeni formatta dönüştürmeye başlayacaklarını ifade eden Bulgurlu, şunları söyledi:

“İnternette araştırıp mağazada deneyip satın almak isteyen müşterimiz de var, mağazada deneyimleyip internetten alan müşterilerimiz de var. Müşterilerimiz bu konsepte çok daha fazla mağazada vakit geçiriyor ve bunun satışa dönmesi eskiye nazaran çok daha yüksek.”

Bulgurlu, yakın dönemde mağazaların yüzde 20’sini dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı.

Deneyimleme adası

Arçelik’in, 1080 metrekarelik alana kurulu İstinyePark mağazası, interaktif müşteri deneyimine olanak sağlayan, yeni nesil perakendecilik trendlerine uygun dijital teknolojilerle donatıldı.

Mağaza, “Ana Deneyimleme Adası”, “Etkinlik Mutfağı” ve “TV Deneyimleme” olmak üzere toplam 3 adada müşterilerine ürünleri deneyimleme imkanı sunuyor. Ürünlerle ilgili bilgilere hızla ulaşmayı sağlayan dijital ekranların yer aldığı mağazada, Arçelik ürünlerinin yanında cep telefonu, tablet, dijital oyuncaklar gibi elektronik ürünler de bulunuyor.

Haberin Devamı

Özel mutfak alanında Arçelik şefleri ile yemek pişirme imkanı bulan müşteriler saç tasarım bölümünde kişisel bakım ürünlerini kullanarak kuaför yardımıyla saçlarına şekil verebilecek. Çocuklar için oyun alanının da yer aldığı mağazada, yine çocukların ilgisini çekecek 3 boyutlu kalem deneyimleme alanı da var.