Gündem Arkadan vuranları Allah ıslah etsin!

Arkadan vuranları Allah ıslah etsin!

18.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’deki saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker, operasyonlar sonrasında ikinci kez hayata döndüğünü belirterek, ‘Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur’ dedi

Arkadan vuranları Allah ıslah etsin

Bingöl’de 9 Ekim’deki saldırıda yaralan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden dün taburcu oldu. Hastaneden çıkmadan önce soruları yanıtlayan Ürker, “Pek kendimde değildim, şimdi kendimdeysem bu ikinci hayat sayılabilir” dedi. Saldırı sırasında yere yığıldığını anlatan Ürker, “Sağlığıma kavuştuğum için çok çok mutluyum. En azından kalan ömrüm, eşime ve çocuğuma sahip çıkma yönünde çok değerli” diye konuştu.
İyileştikten sonra mesleğine tekrar dönmek istediğini vurgulayan Ürker, “Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur” dedi. Ürker, mesleğini yaparken bir gün bile korku hissetmediğini söyleyerek, “Bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var. Devletimiz affedicidir” diye konuştu. Ürker’in eşi Yüksel Ürker de çok zor günler geçirdiklerini belirterek, olayı ilk duyduğunda çok korktuğunu ve endişelendiğini söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Yüksel Ürker, “Çok şükür Allah eşimi bize bağışladı. Zor günlerdi, hatırlamak istemiyorum” dedi.

Hastanede şiir yazdı
Şiir yazdığını belirten Bingöl Emniyet Müdürü Ürker, baskı aşamasında olan kitabının Ankara’da tedavi olurken yayımlandığını söyledi. Yaklaşık 600 şiiri bulunduğu anlatan Ürker, bir yakınının yanında refakatçi kaldığı dönemde hekimlere yönelik “Ümidim doktor” isimli bir şiir yazdığını dile getirdi.
Genel sağlık durumu iyi olan Ürker’in fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) bağlı TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde devam edecek.