Kars ARPAÇAY KAYMAKAMLIĞI’NCA ANADOLU LİSESİ’NE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

ARPAÇAY KAYMAKAMLIĞI’NCA ANADOLU LİSESİ’NE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

31.03.2015 - 17:02 | Son Güncellenme:

.

ARPAÇAY KAYMAKAMLIĞI’NCA ANADOLU LİSESİ’NE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Kars’ın Arpaçay Kaymakamlığı, her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla Arpaçay Anadolu Lisesi kütüphanesine okuma kitabı, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ise TEOG ve YGS-LGS kitapları hediye edildi.
51. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle kaymakam Faruk Erdem ilçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı ile birlikte Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek Kaymakamlıkça alınan ve sanatsal metinlerin yer aldığı temel klasik eserlerin oluşturduğu binin üzerindeki kitabı kütüphaneye teslim etti. Okuma kitaplarının yanı sıra tüm öğrenciler için temin edilen üniversite sınavlarına hazırlıkta kullanabilecek çok sayıda konu anlatımlı soru bankası ve deneme kitapları da okul yönetimine verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem, “İlçemizde maalesef halkın faydalanacağı güncel eserlerin yer aldığı bir kütüphanemiz mevcut değil. Öğrenciler de sadece lise kütüphanesinden yararlanıyor. Buradaki eserler de oldukça yetersiz ve güncellenemediği için yeni eserler bulunmuyordu. Kütüphane Haftası dolayısıyla temin ettiğimiz kitaplarla buradaki eserleri baştan aşağı yeniledik” dedi.
Erdem, “Ortaokul ve lise öğrencileri için de kaynak kitaplar temin ederek okullarına verdik. Ama maalesef ilçe genelinde halka açık bir kütüphanemiz olmaması ciddi bir eksiklik. Bu sıkıntıyı da inşallah yakın zamanda çözeceğiz. Mevcut Öğretmenevini başka bir yere taşıyarak halihazırdaki binayı hem gençlik merkezi hem de modern bir kütüphane olarak tasarlayacağız” diye konuştu.
Bir süre Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle sohbet eden kaymakam Faruk Erdem, daha sonra okuldan ayrıldı.