Gündem Arsenalli ressamdan Fenerbahçe tablosu

Arsenalli ressamdan Fenerbahçe tablosu

31.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk ve Türkiye sevgisiyle tanınan İngiliz ressam Ned Pamphilon, bu kez de Fenerbahçe’yi çizdi. Fenerbahçe Spor Kulubü’nün 110. yılı nedeniyle özel bir tablo yapan Pamphilon, tablosunun merkezine Mustafa Kemal Atatürk’ü koydu

Arsenalli ressamdan Fenerbahçe tablosu

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşamasına rağmen İstanbul, Atatürk ve Türkiye sevgisi ile tanınan İngiliz Ressam Ned Pamphilon, bu kez Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 110. kuruluş yıldönümü için tuvalin karşısına geçti. Pamphilon; Fenerbahçe’nin başarılı geçmişini anlatmak için sarı lacivert renklerle akrilik boya kullanarak bir tablo çizdi. Yağlı boya tabloda tarihi Fenerbahçe Spor Kulübü’nü 1907’de kuran Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Okaner gibi tarihi kişileri resmeden Pamphilon, Atatürk’ü ise merkeze aldı.

Pamphilon, kulübü 3 Mayıs 1918’de ziyaret eden ve hatıra defterine “Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim” cümlelerini yazan Mustafa Kemal Atatürk’ü kolaj çalışmasının ana unsuru olarak kullandı.

‘Kadıköy’ü gözlemledim’

Ressam ayrıca; Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Papazın Çayırı, THY Euroleague Şampiyonluğu Kupası ve futbol liginde kazanılan kupaları tablosuna çizdi. Tablonun Atatürk 1881 markasıyla piyasada olduğunu belirten Pamphilon, “Çok önemli Türk arkadaşlarım Fenerbahçeli. Maç günleri Kadıköy’ün büründüğü sarı ve lacivert renkleri, tezahüratları hep gözlemledim. Arsenal taraftarıyım ama spor endüstrisine ve onun birleştirici gücünü sanat eseri ortaya koymaktan büyük keyif aldım” dedi.

Haberin Devamı

Arsenalli ressamdan Fenerbahçe tablosu