Gündem Arşivcilerin hocasına veda

Arşivcilerin hocasına veda

16.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir süredir pankreas tedavisi gören Hürriyet gazetesinin sevilen arşivcisi 85 yaşındaki Nurten Baykara önceki gün hayatını kaybetti. Baykara’nın cenazesi dün toprağa verildi

Arşivcilerin hocasına veda

Hürriyet gazetesinin arşivinde 20 yıl boyunca görev yaptıktan sonra emekli olan Baykara, Özel Ulus Musevi Lisesi’nde de 10 yıl yöneticilik yaptı. 2 kız çocuğu ve 2 torun sahibi Baykara’ya Kasım 2013’te pankreas kanseri teşhisi konuldu. Tedavisi sırasında kanserin diğer organlarına sıçramasıyla durumu ağırlaşan Baykara, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Arşivcilerin hocas diye anlan Hürriyet gazetesinin sevilen arşivcisi Baykara için dün öğle vakti Levent Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Baykara’nın kızları Sevgi Onay ve Sevil Dural taziyeleri kabul etti. Eski iş arkadaşları da Baykara’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Baykara’nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının arından Kozlu Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan Baykara’nın Hürriyet gazetesinden 24 yıllık arkadaşı Selma Emiroğlu, “Ben annemi kaybettim. Çünkü 18 yaşında gazetenin arşivinde onun yanında işe başladım. Çok harika bir insandı. Herkese fıkra anlatır, güldürürdü. İnsan gibi insandı. Nurlar içinde yatsın” dedi.
Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Cumhuriyet gazetesi köşe yazar Orhan Erinç ise, “Nurten ablayla 5 yıl kadar Hürriyet iş arkadaşlığı yaptım. Sonrasında da dostluğumuz bitmedi. Hem iş sorumluluğu hem arkadaşlarıyla ilişkileri bakımından eşine az rastlanan biriydi. İş barışı sağlamak Nurten Hanım’dan sorulurdu. Mekânı cennet olsun” diye konuştu.