Teknoloji Artık .game Uzantılı Domain Alabilirsiniz

Artık .game Uzantılı Domain Alabilirsiniz

27.05.2016 - 13:54 | Son Güncellenme:

Dünyadaki oyun geliştiricileri için büyük müjde. Sonunda .game uzantılı alan adı uzantısı resmi olarak kullanıma açıldı ve satışları başladı.

Artık .game Uzantılı Domain Alabilirsiniz

İstediğiniz siteyi .game uzantısı ile açabilirsiniz. İnternet .com, .net, .org gibi uzantıların dışında yüksek seviye alan adı uzantıları ekleniyor, bu eklemelere dair planlarını ICANN ilk olarak 2011 yılında açıklamıştı. Bu demek oluyor ki şirketler kendilerine özel kapalı yüksek seviye alan adları alabiliyor. Bunun bir örneğini teknoloji devi Google yaptı ve .google alan adı uzantısını aldı. Bu kullanım endüstriye özel isimlerin de önünü açtı ve çiçekçiler için .florist veya oyun için .game gibi alan adı uzantıları ortaya çıktı.

Haberin Devamı
Büyük Yarışma

Alan adı uzantısını satın almak için beş büyük şirket başvurdu. Bunlardan ikisi Google ve Amazondu. Ancak uzantıyı Cayman Adaları merkezli Uniregistry şirketi kazandı. Bunu şirketin genel başkanı Bret Fausett attığı bir tweet ile duyurdu. Uniregistry’nin elinde aynı zamanda .audio, .auto, .car, .christmas, .flowers, .help, .hiphop ve .photo gibi alan adı uzantıları da bulunuyor.

Yeni alan adı uzantısı kullanıma açılmadan önce büyük markalara ve marka tescili sahiplerine öncelik tanındı. Özellikle büyük oyun firmaları kendi markalarının uzantıları hemen aldı. Bunların arasından Blizzard Entertainment kendi markaları için Warcraft ve Starcraft için yeni uzantı ile alan adı aldı. Activision CallofDuty için alan adı alırken Microsoft ise Minecraft ve Xbox için yeni uzantı ile alan adı aldı. Diğer taraftan Apple‘da iPad.game, ile birlikte AppleWatch ve AppleTV için alan adlarını kapattı.