Dünya Son dakika: Afrin'de flaş gelişme! Artık sadece metreler kaldı ve...

Son dakika: Afrin'de flaş gelişme! Artık sadece metreler kaldı ve...

10.03.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamındaki operasyonlarda bugün 20’ye yakın nokta teröristlerden temizlendi. Afrin’in doğu girişi artık çıplak gözle görülürken, bölgeye takviye birlikler gönderilmeye başlandı. Yaklaşık 100 araçlık JÖH ve PÖH konvoyu Afrin kent kuşatması için Suriye’ye girdi.

Son dakika: Afrinde flaş gelişme Artık sadece metreler kaldı ve...

Bugün Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50. günü. Harekât bölgesinde 20’ye yakın nokta terör örgütlerinden temizlenirken, asıl hedefe artık çok yaklaşıldı.

Haberin Devamı

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin'in doğusundaki Halidiye tepesini ve kuzeyindeki Kara Tepe köyü ve Kibar (135. Tugay) eğitim kampını terör örgütü YPG/PKK'dan ele geçirdi.

Böylece Afrin’in doğu girişi artık çıplak gözle görülüyor. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin şehir merkezine 800 metre mesafeye kadar yaklaştı. Bölgedeki tepelere konuşlanıldı ve takviye birlikler gönderilmeye başlandı.

Kent kuşatması için 100 zırhlı araç Suriye’ye girdi

Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (OSÖ) Suriye’nin Afrin kentine yönelik operasyonları devam ediyor. Akşam saatlerinde doğu illerinden gelen Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekata ait yaklaşık 100 kirpi tipi araç Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye’ye geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Suriye’ye giren JÖH ve PÖH personelinin Afrin kent kuşatması ve çevresinde görev alacağı öğrenildi.

3213 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında toplam 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 900 kilometrelik alanın temizlendiğini bugün partisinin Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde açıkladı.