Gündem Artık kartalın kanatları altında

Artık kartalın kanatları altında

28.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultangazi’de 2 Ağustos 2015’te yolda yürüyen lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un (17) ensesine, bir magandanın tabancasından çıkan kurşun isabet etti.

Artık kartalın kanatları altında

Felç olan Emre ailesinin kıt olanaklarıyla hastanede 2 yıl yaşam savaşı verdi. Koyu Beşiktaş taraftarı genci, kulübün başkanı Fikret Orman da ziyaret etti. Ama Emre 13 Ağustos 2017’de öldü. Genç ölümünden 10 gün önce yerel bir gazetede çalışan babası Bülent Çavuş’a, “Ölürsem bana siyah-beyaz mezar taşı yaptır” vasiyetinde bulunmuştu. Bunun üzerine Beşiktaş yönetimi Emre’ye önünde ve arkasında ‘Kara Kartal’ logosu bulunan mezar yaptırdı. Acılı anne-baba Zeynep ve Bülent Çavuş her gün oğullarının mezarını ziyaret edip ağlıyor.

Haberin Devamı

‘Maganda yakalansın’

Oğlu Emre için hastanede aylarca beklerken işinden ayrılan Zeynep Çavuş: “Emre artık Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve kulüp yöneticileri sayesinde, çok sevdiği kartalın kanatları altında sonsuzluk uykusu uyuyor. Bireysel silahlanmaya son verilsin. Oğlumun ölümüne neden olan tabancayı kullanan yakalansın. Başka Emreler ölmesin, başka anneler ağlamasın.”

‘Bir kurşunla bir aile vuruldu’

Acılı baba Bülent Çavuş mezarı yaptıran Beşiktaş yönetimine, çevre düzenlemesini yapan Sultangazi ve Beşiktaş belediyelerine teşekkür ederken bireysel silahlanmanın önlenmesi çağrısında bulundu: “Bu yıl 1575 kişi rastgele ateşlenen silahlarla öldü. Bunun çözülebileceği yer meclistir. Bir kurşunla oğlumun yanı sıra annesi, babası ve kardeşi de ruhen vuruldu. Magandanın yakalanmaması vicdanımızı yaralıyor.”

Haberin Devamı