Teknoloji Artık Playstation 4’te Bu Dosyaları Açabileceksiniz…

Artık Playstation 4’te Bu Dosyaları Açabileceksiniz…

18.06.2015 - 11:51 | Son Güncellenme:

Çeşitli video formatlarını oynatmanın önüne açan Media Player desteği, alınan karar neticesinde Playstation 4'e eklendi... E3 2015 etkinliği çerçevesinde adını bolca işittiğimiz Media Player, Playstation 4 kullanıcıları ile buluştu. Cihazın uygulama...

Artık Playstation 4’te Bu Dosyaları Açabileceksiniz…

Çeşitli video formatlarını oynatmanın önüne açan Media Player desteği, alınan karar neticesinde Playstation 4'e eklendi... E3 2015 etkinliği çerçevesinde adını bolca işittiğimiz Media Player, Playstation 4 kullanıcıları ile buluştu. Cihazın uygulama merkezi çatısı altından indirilebilen oynatıcı, MKV, AVI, MP4, MP3, AAC LC, AC-3(Dolby Digital) ve H.264/MPEG-4 gibi birçok formatı ve uzantıyı konsol üzerinden açmayı mümkün kılıyor. Bahsi geçen bu dosya türlerini USB bellek aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda ev ağınızda bulunan ortamları da tarayabilir ve böylelikle kablosuz bir şekilde dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gerekli izin işlemlerini cihaza verdikten hemen sonra Media Player sayfasına uğrayıp buradan ulaşmak istediğimiz ortamı ve dosyayı bulmanız yeterli. Ayrıca oynatıcı sayesinde herhangi bir şarkıyı arka planda çalabilir ve böylelikle PS4 menüsünde dolaşırken kesintisiz müzik de dinleyebilirsiniz. Bu tarz bir gelişmenin yaşanmasını Sony ve Microsoft arasındaki yeni nesil konsol savaşlarına bağlayabiliriz. Keza pek çok otorite, Sony'nin bir adım öne geçmek istemesini Xbox One ile süre gelen rekabetten kaynaklı olduğunu düşünüyor. Bundan önce daha çok 'oyun oynama' konusuna odaklanan Sony, anlaşılan ilerleyen günlerde çoklu medya tüketimi konusuna daha çok ağırlık verecek.