Ekonomi Artışa ‘enflasyon’ freni

Artışa ‘enflasyon’ freni

06.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de piyasalara beklentinin altında gelen enflasyon verisi doping oldu.

Artışa ‘enflasyon’ freni

Dolarda küresel güçlü seyir, İtalya’da bir önceki gün yapılan referandumun ardından risk iştahında azalma ve TL’nin kendi iç riskleri nedeniyle sabah saatlerinde 3.56’yı aşan dolar/TL, beklentilerin altında gelen enflasyon verisi ve global piyasalarda toparlanmaya paralel bir miktar geriledi.

Haberin Devamı

Piyasalar asıl olarak Merkez Bankası’nın bugünkü 2017 yılı Para ve Kur Politikası toplantısında vereceği mesajlar ile cuma günü toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) alınan kararları bekliyor. EKK bankacılık, reel sektör ve iş piyasasına dönük bazı tedbirler almayı kararlaştırırken, bu tedbirlerin perşembe günü kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, gelişmekte olan ülke para birimlerinde dolara karşı bir toparlanma eğilimi olduğunu belirterek, “Bunda ABD tarafında önemli bir veri açıklanmamasının da etkisi var. İtalya referandumunda hayır oyu zaten fiyatlanmıştı, piyasa sonraki hikayeye bakacak” dedi.

Toplantı bekleniyor

Enver Erkan, Merkez’in bugünkü Para ve Kur Politikası toplantısı ile perşembe günü açıklanacak olan EKK’nın beklendiğini, kurda kısa süreli gerileme sağlayacak adımlar gelebileceğini söyledi. Tüketici fiyatları kasım ayında gıda fiyatlarında yaşanan düşüşün de desteğiyle artış beklentilerinin aksine yıllık bazda bir düşüş göstererek yüzde 7.16’dan yüzde 7’ye geriledi.