Gündem Ashley Madison hacklendi!

Ashley Madison hacklendi!

21.07.2015 - 11:07 | Son Güncellenme:

Evli olan insanlar için başka partnerler bulabileceği yasak ilişki sitesi Ashley Madison hacklenerek üye bilgileri çalındı.Hackerlar, Ashley Madison'ın 40 milyona yakın üyesinin bilgilerini yayınlamakla tehdit ediyor.

Ashley Madison hacklendi

anadalı çöpçatanlık sitesi Ashley Madison hacker saldırısına uğradı. Yaklaşık 40 milyon abonenin kredi kartı bilgilerinin yanı sıra cinsel içerikli fotoğraflarının da korsanların eline geçtiğinden endişe ediliyor. Bazı üyelere ilişkin gizli bilgiler internet ortamına verildi. Site yöneticileri ise küçük bir sızma olduğunu ve güvenliğin yeniden sağlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ashley Madison hacklendi. ABD ve Kanada’da oldukça yaygın olarak kullanılan, yaklaşık 40 milyon üyesi olduğu söylenen ve özellikle evlilerin yasak ilişki kurabileceği Ashley Madison isimli çöpçatanlık sitesi siber saldırıya uğradı. Siteye saldıran hackerlar, Ashley Madison sitesinin bağlı olduğu şirketi kullanıcı bilgilerini yayınlamakla tehdit ediyorlar. Peki Ashley Madison sitesi nedir? Ashley Madison sitesi adını nerden alıyor?

Ashley Madison adındaki yasak ilişki sitesi yani üyelerine evlilik dışı ilişki kurmalarını sağlayan online çöpçatanlık platformunun hacklendiği iddia edildi. İlk olarak KrebsOnSecurity tarafından duyurulan siber saldırıyı üstlenen ‘The Impact Team’ isimli hacker grubu, ashleymadison.com’u da bünyesinde bulunduran Avid Life Media’nın (ALM) veritabanları ele geçirdiğini açıkladı. ALM’nin şirket içi belgelerinden üye profil bilgilerine kadar her şeye ulaştıklarını iddia eden grup, ALM’ye ait olduğu öne sürülen bazı bilgileri internette yayınladı.

Haberin Devamı

Hackerlar, yaptıkları açıklamada ashleymadison.com ve ALM firmasına ait diğer çöpçatanlık sitelerinin kapatılmaması halinde kullanıcı bilgilerini yayınlanacağını, ayrıca kullanıcıların fantezilerinin de yayınlanacağı tehdidinde bulunuyor.

“Ashley Madison üyelerini kandırıyor”

Hackerlar konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Ashleymadison.com’un kullanıcı profillerini tamamen silmek için 19 dolar talep ettiğini ama kullanıcının bu ücreti ödemesine rağmen şirketin profili tamamen silmediğini belirttiler. Hackerlar Ashley Madison sitesinin bu sayede her yıl milyonlarca dolar kazanç elde ettiğini iddia ediyor.

Ashley Madison sitesinin 37 milyon kullanıcısının çoğunun ABD ve Kanada vatandaşı olduğunun belirtildiği hackerlar “Milyonlarca erkek kötü bir gün geçirecek” ifadesiyle kullanıcı bilgilerini yayınlamakla tehdit ettiler. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan kullanıcılarından özür dileyen Ashley Madison sitesini bünyesinde barındıran ALM, güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve siber sitenin güvenliğinin sağlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

ASHLEY MADISON NEDİR NE DEĞİLDİR?

Asley Madison halihazırda bir ilişki içinde veya evli olan kişilere yönelik bir çöpçatan sitesidir. Eşlerini aldatmak isteyenlere yönelik Ashley Madison sitesinin sloganı: “Hayat kısa, aldatın” 2001'de kurulan web sitesi adını iki popüler kadın ismi olan “Ashley” ve “Madison”-dan alıyor.

Web analizcilerine göre sitenin aylık 124 milyon ziyaretçisi oluyor ve site 2015 yılında yetişkinliklere yönelik en çok trafik alan 18. site.

15 Temmuz 2015'te Ashley Madison web sitesi hacklendi ve kullanıcıların kişisel bilgileri çalındı. Siteyi hackleyenler sitenin kapatılmasını yoksa eşlerini aldatan herkesin bilgilerini kamuoyuyla paylaşacakları tehdinde bulundular.