Gündem Asırlık çınarlardan ‘klasik’ geçit

Asırlık çınarlardan ‘klasik’ geçit

09.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının 100. yılı kapsamında Yeşilçam’ın ünlü isimleri, filmlerde kullanılan klasik araçlarla geçit töreni yaptı.

Asırlık çınarlardan ‘klasik’ geçit

Beşiktaş Belediyesi Yeşilçam’ın çok sayıda ünlü ismini Dolmabahçe’de bir araya getirdi. Burada ünlü isimler, Yeşilçam filmlerinde sıkça görülen klasik otomobillere binerek halkla fotoğraf çektirdi. 1960’lı yılların başrol oyuncularından İzzet Günay, “100’üncü yılı nedeniyle sinema aşkına toplandık. Biz eski sinema sevdalıları yine bu sevdanın peşinde koşuyoruz” diye konuştu.
‘Yeşilçam’ı unutmayın’
Bahar Öztan da, yeni kuşak sinemacıları ve çekilen filmleri beğendiğini belirterek, “Bütçeli filmler çekiliyor. Çok paralar harcanıyor. Dolayısıyla oyuncular da çok iyi. Çok daha iyi yerlere gidecek. Ama Yeşilçam’ı ve oyuncularını unutmamalarını istiyoruz” dedi. Daha sonra ünlü oyuncular Türk sinemasının 100. Yılını kutlamak için pasta kesti. Konuşmaların ardından Yeşilçam’ın emektar oyuncuları bindikleri klasik otomobillerle Beşiktaş turu attı. Üstü açık otomobillerle halkı selamlayan oyunculara turistler de ilgi gösterdi.