Gündem Asker ve polisten Lice’de operasyon

Asker ve polisten Lice’de operasyon

31.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’de ulaşıma kapatılan Diyarbakır - Bingöl karayolunda açılan hendekleri kapatmak isteyen asker ve polise PKK yandaşları havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma yaşandı

Asker ve polisten Lice’de operasyon

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 6 gündür yol kesen PKK’lılar ve onlara destek veren yandaşlarının ulaşıma kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu açmak ve kazılan hendekleri kapatmak için asker ve polis dün operasyon başlattı. Operasyonda PKK yandaşları güvenlik güçlerine havai fişek, el yapımı patlayıcılar ile saldırırken, güvenlik güçleri de gaz bombasıyla karşılık verdi. Valilik, trafiğe mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınmaya başladığı bildirildi. Bu sırada elinde patlayıcı infilak eden bir gösterici yaralandı. Eli koptuğu belirtilen gösterici, hastaneye kaldırıldı. PKK yandaşlarının attığı taşlardan 2 asker de yaralandı.

100 zırhlı araç kullanıldı
Bölgede yapımı süren karakol ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fisovası mevkiinde hendekler kazarak kapatan PKK’ya bağlı Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna karşı dün 100 zırhlı araç eşliğinde operasyon başlatıldı. Kazılan hendekleri kapatmak için karayollarına ait iş makineleri getirilirken, operasyonun başlamasıyla, Lice’nin Çağlı bölgesinde, güvenlik güçleriyle PKK arasında çatışma çıktı.

YGH kimlik kontrolü yaptı
Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, olaylara karışan göstericiler arasında uyuşturucu kaçakçılarının da olduğunu belirledi. Ayrıca Muş’un Varto İlçesi’ne 5 kilometre mesafede karayoluna barikat kuran PKK’nın gençlik yapılanması YGH’liler burada geçiş yapan araçları durdurup içindekilere kimlik kontrolü yaptı.
Yol kapatan gruplara müdahale eden güvenlik güçlerine akşam saatlerinde Tuzla Köyü Kıralan ile Mezarlıklar mevkilerinde askerlere ateş açıldı. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşe askerler anında karşılık verdi. Yaklaşık bir süre devam eden çatışmada 11 asker hafif şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

PKK 3 aracı yakıp şoförleri kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çığlıca köyü Emekli Mahallesi bölgesinde Mezra Karakolu’nda konuşlu 2. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı hizmet binası inşaatına mermer taşıyan 3 çekici aracın, dönüş yolunda bir grup bölücü terör örgütü mensubunca yakıldığı belirtildi. Açıklamada terör örgütü mensuplarınca, 3 şoförün kaçırıldığı bildirildi. n ANKARA Milliyet