Ekonomi Askere organik süt ve yumurta

Askere organik süt ve yumurta

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “İlk defa organik ürün uygulamasını Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bu dönem başlatıyoruz. Bu uygulama pilot uygulama olacak. Süt ve yumurtadan başlıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’daki askeri birliklerimiz tarafından tüketilmek üzere ilk defa bu sene, 200 bin litre organik süt ve 1 milyon 650 bin organik yumurta tedarik edeceğiz” dedi.

Askere organik süt ve yumurta

Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca iş birliği protokolü dün imzalandı.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katıldığı TSK’nin gıda teminine ilişkin iş birliği protokolü imza töreninde konuşan Canikli, tedarik yönteminin değiştirilmesiyle ürünlere yönelik kalite tartışmalarının büyük oranda ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Yıl içinde Et ve Süt Kurumu’ndan 510 milyon, Tarım Kredi Kooperatifleri’nden 91 milyon, Marmara Birlik’ten 44 milyon, Tarişten 23 milyon, Trakya Birlik’ten 28 milyon, Çaykur’dan 25 milyon, TMO’dan 13 milyon ve Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu’ndan 23 milyon liralık malzeme satın alacaklarını dile getiren Canikli, “Toplam 758 milyon liralık malzemeyi 2018 içinde ağırlıklı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla ilgili ve bağlı kuruluşlarından temin etmiş alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Organik tavuk sırada

Türkiye’de organik yumurta üretimi yapan 14 firma bulunduğunu belirten Canikli, “Altısı ilgilendi. En düşük fiyatı veren işi aldı. 11 firma organik süt üretimiyle iştigal ediyor. Üçü ilgilendi, en düşük fiyatı veren Pınar Süt aldı” diye konuştu. Balık konservesinde 3 firmanın yarıştığını ve en düşük fiyatı veren Kerevitaş’ın aldığını söyleyen Canikli, TSK’nin tavuk tüketiminde de organik ürüne geçmesi konusunda çalışma yaptıklarını da belirtti.