Tekirdağ Askeri Personelden Kök Hücre Ve Kan Bağışı

Askeri Personelden Kök Hücre Ve Kan Bağışı

06.11.2018 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Askeri Personelden Kök Hücre Ve Kan Bağışı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kampüsü Sevk Bölüğünde görevli askeri personel, kök hücre ve kan bağışında bulundu.Kampüste görev yapan rütbeli ve erlerden oluşan 100 kadar askeri personel, bölük binasında oluşturulan istasyonda "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında kan ve kök hücre bağışı yaptı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında görev yapan Astsubay Başçavuş Emrah İsmail Çetin, kendi çocuğunun da lösemi hastası olduğunu söyledi.

Kök hücre bağışının lösemi hastaları için çok önemli olduğunu ifade ede Çetin, "Jandarma olarak lösemili çocuklara destek maksadıyla kök hücre konusunda buradaki personele bilinçlendirme yaptık. Daha sonra burada hem kan, hem kök hücre vermek üzere yaklaşık 100 personel toplandı." dedi.

Çetin, çocuğunun ablasının iliği sayesinde hayata tutunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu süreç çok sıkıntılı bir süreç, bunu çok iyi biliyorum. Ülkemizde binlerce lösemi hastası çocuk ilik nakli bekliyor. Bu konuda insanların daha hassas olmasını bekliyoruz. Bu çocuklarımız çok özel, çok değerli çocuklar. İlik bulunamadığı dönemlerde sürekli olarak lösemi hücrelerini baskılamak için devamlı kemoterapi görüyorlar. Kemoterapi sonrası bu çocuklar, inanılmaz acılar yaşıyor. Saçlarının dökülmesi, kemoterapiden dolayı bazı organlarının iflas etmesi söz konusu olabiliyor, vücudunda kanamalar olabiliyor. Yoğun bakıma kaldırılan çocukları gördüm. Lütfen bu konuda daha hassas olalım."