Gündem Askeri sınav operasyonu

Askeri sınav operasyonu

22.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde askeri sınav sorularını sızdıran FETÖ üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kakkında gözaltı kararı bulunan 50 kişiyi yakalamak için Elbistan merkezli olarak 21 ilde polis ekiplerince çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 42 kişi gözaltına alındı.

Askeri sınav  operasyonu

Yolu süpürttüler

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin, gazetelerine abone olmayan çalışanlarına yönelik muameleleri ile 17-25 Aralık operasyonlarının ardından çok sayıda belge ve dokümanı yaktırmaları dikkat çekiyor. Tanıklardan E.A ifadesinde “İstemeden gazeteye abone oldum. Bir süre sonra yine iptal ettirdim. Bunun üzerine Büneyya C. beni Ramazan ayında sıcak havada okulun önünde bulunan belediyeye ait yolu süpürttü” dedi.

Pos cihazıyla himmet parası

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildikten sonra davanın ilk duruşması Tokat Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sağlık teknikeri olarak çalışan Fazlı Yavaş duruşmada “Bank Asya’ya para yatırmadım. Kurban parası istediler, vermedim. Para vermede zorlananlara pos cihazı ile himmet parası çekilebileceğini de söylüyorlardı” ifadesini kullandı.

Edirne’de ihbar üzerine durdurulan araçta kapatılan Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. M.Y ile eşi Doç. Dr. Ü.Y.’nin beyan ettikleri kimlik ve pasaportun sahte olduğu belirlendi. Çift ile araç sürücüsü K.A gözaltına alındı.

Yazarlar