İzmir 'Askıda Makarna' Uygulaması İle Öğrencileri Doyuruyor

'Askıda Makarna' Uygulaması İle Öğrencileri Doyuruyor

08.03.2018 - 09:43 | Son Güncellenme:

.

Askıda Makarna Uygulaması İle Öğrencileri Doyuruyor

Geçtiğimiz Kasım ayında İzmir’in Çeşme ilçesinde açtığı makarna işletmesinde ’askıda makarna’ uygulaması başlatan kadın girişimci Aslı Eda Şemenoğlu, bu sayede ihtiyaç sahibi öğrencileri doyuruyor.
Dükkanındaki tüm lezzetlerin kendi elinden çıktığını belirten Aslı Eda Şemenoğlu, kendi projesi olan ’askıda makarna’ ile sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerden yola çıkarak hazırladığı projesini Şemenoğlu şöyle anlattı: “Buraya gelip bir tabak makarna yiyen herkes istediği kadar tabak makarnayı da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bağışlıyor. Dükkanın içindeki tahtaya yapmış olduğumuz makarna ağacına gönüllüler istedikleri kadar tabak makarna satın alıp, rakamlarını yazdırıyorlar. Bizler de okuldaki öğretmenlerimiz ile iletişim kurarak, onların bize yönlendirdiği ihtiyaç sahibi öğrencilerin karınlarını gönüllülerin bağışladıkları makarnalarla doyuruyoruz.”

Eğitimli aşçı
12 senedir yemek sektöründe hizmet veren Aslı Eda Şemenoğlu, Mutfak Sanatları Akademisi Aşçılık bölümü mezunu ve Gıda İşletmesi üzerine de eğitim aldı. Eğitimini aldığı mesleğini uzun yıllar İstanbul’da yürüten Şemenoğlu son 2 yıldır Çeşme’de yaşamaya başladı. Kendisine ait bir yemek sitesi de bulunan Aslı Eda Şemenoğlu, çeşitli gazete ve dergilerde de yemek yazıları yazdığını belirtti. Oğlunu kucağına aldıktan sonra daha sakin bir hayat yaşamak için Çeşme’ye yerleşmeye karar verdiğini ifade eden Aslı Eda Şemenoğlu, oğlunun ilk yaşını doldurmasıyla artık çalışması, bir şeyler üretmesi gerektiği hissine kapılarak, Şemenoğlu Zeytin Makarna’yı açarak iş hayatına tekrar adım attı. 12 yaşından bu yana çalışma hayatının içine bir şekilde dahil olduğunu ifade eden Şemenoğlu, lezzetlerin hesaplı ve doyurucu olmasına özen gösterdiğini söyledi. işletmesine gelen misafirlerinin mutlu ayrılması için elinden gelen çabayı gösteren Şemenoğlu, makarna çeşitlerinin yanı sıra çorba, mantı, yaprak sarması, zeytinyağlılar ve tatlı ile de karnını doyurmak isteyen misafirlerini ağırlıyor.

“Önemli olan inanç”
Açtığı iş yeri ile kendi hayalini gerçekleştiren ve girişimci kadınların da hayallerini gerçekleştirmeleri için mutlaka kenarda belirli bir miktar para tutmaları gerektiğini belirten Aslı Eda Şemenoğlu, asıl önemli olan unsurun inanç olduğuna dikkat çekiyor. Yaptıkları işe inandıkları takdirde kadınların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Şemenoğlu, “Yapılan iş severek ve inanılarak yapılıyorsa başarılı olmamak çok zor. Bunların yanı sıra cesaret de olmazsa olmaz” dedi.

"Kadın girişimciler çoğalmalı"
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın girişimci Aslı Eda Şemenoğlu’nu işletmesinde ziyaret eden Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Kadın girişimcilerin Çeşme’de çoğalması en büyük isteklerimizden birisi. Kadın elinin iş hayatına da daha fazla değmesi gerektiği düşüncesindeyim. Zeytin Makarna adlı işletmesiyle Çeşme’mizde güzel bir mekan açarak, kadın esnaflarımız arasına katılan girişimcimizin Kadınlar Günü’nü kutluyor, hayırlı işler diliyorum" dedi.