Gündem Aşkta tutku olmalı mı?

Aşkta tutku olmalı mı?

17.04.2018 - 14:53 | Son Güncellenme:

Hepimiz ilişkimizde tutku isteriz ama bu gerçekten gerekli mi? Mutlu bir ilişki için gerekenler nelerdir? Eğer partnerler birbirine karşı kibar ve saygılıysa ama tutku eksikse, bu ilişki sürebilir mi? Basitçe sormak gerekirse, ilişkinin ömür boyu sürmesi için tutku kesinlikle gerekli midir?

Aşkta tutku olmalı mı

Bu Gerçekten Aşk mı Yoksa Dostluk mu?

Haberin Devamı

Tutku cinsel bir çekimi de içinde barındırır ama bundan çok daha fazlasıdır. Tutku, bir başkasına karşı duyduğumuz dayanılmaz arzudur, yalnızca cinsel arzu değil, her konuda.

İlişkiler genellikle yakınlık, adanmışlık ve tutku üzerine kurulmuştur. Tutku olmadan adanmışlık ve yakınlığı bolca deneyimlemek de mümkündür, ama bu yakın arkadaşlıklar ve dostluklarda da mevcuttur ve ilişkiniz çok da özel hissettirmeyebilir. İdeal olan hepsinin eşit oranda yaşandığı bir ilişkidir.

Tutku Mutluluk Verebilir, Fakat Sevgi Kadar Değil

Yüksek oranda tutkulu bir ilişki insana heyecan ve mutluluk verebilir ama uzun vadede ilişkideki partnerler yorulacaktır ve dürüst olmak gerekirse tutku hiçbir zaman kalıcı değildir. Tutku bittiğinde partnerlerin hala birbiriyle kalmak istemesi için sevgi, tutkudan çok daha fazla önem taşır.

Haberin Devamı

Tutku Cinsel Doyum İçin Gerekli Olabilir

İlişkide taraflar arasındaki cinselliğin her iki taraf için de tatmin edici olması çok büyük önem taşır ve tutku ile cinsellik her zaman bağlantılıdır.

Çok Fazla Tutku Problem Yaratır mı?

Eğer uzun yıllardır süren bir ilişkiniz varsa ve hâlâ birbirinize ilk zamanlardaki gibi çekim hissediyorsanız bu harika ama ilişkinin ilk zamanlarında çok yoğun olarak hissedilen tutku insanın görüşünü bulanıklaştırır ve hatalı kararlar alınmasına yol açabilir. Daha sonradan mutsuz olunacak bir evliliğe başlamak gibi.

İnsanlar Aşktan Çok Tutkuya Çekiliyorlar

En mantıklı ve sağlıklı hareket olmayabilir ama bu doğamızda var. İlk flört zamanlarındaki heyecan, yıllar süren mutlu bir evliliğe tercih edilebiliyor. Bazı insanlar sırf o tutkuyu yeniden deneyimleyebilmek adına partnerlerini terk edip yeni arayışlara girebiliyor, daha kötüsü partnerlerini aldatabiliyorlar. Kimle olursa olsun hissedilen heyecanın geçici olduğu ve sevgi, şefkat gibi duyguların çok daha kalıcı olduğu unutulmamalı.