Ekonomi ‘Aslan’ın Florya arazisine 2.2 Milyar TL

‘Aslan’ın Florya arazisine 2.2 Milyar TL

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Aslan’ın Florya arazisine 2.2 Milyar TL

Galatasaray’ın büyük rekabete sahne olan Florya arazisi ihalesini 2 milyar 250 milyon TL satış toplam geliri hedefiyle Öz Er-Ka İnşaat kazandı. İhaledeki ‘Aslan’ payı ise 238 milyon TL

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Riva arazisi ardından merakla beklenen Florya arsasının ihalesinde kazanan Öz Er-ka İnşaat oldu. Satış toplam geliri olarak 2 milyar 250 milyon lira teklif eden şirket, idare payı olarak ise 832 milyon 500 bin lira taahhüt etti. Taahhüt edilen şirket payının 237.8 milyonu Galatasaray’ın, yaklaşık 594.6 milyonu Emlak Konut’un olacak.

İhalenin ilk oturumunda arsaya 9 firma talip olmuştu. İlk oturumda Öz Er-Ka İnşaat, İzka İnşaat, Akyapı İnşaat, Nef Gayrimenkul-Caba İnşaat İş Ortaklığı, Fuzul Yapı-Fuzul Gayrimenkul-Akkuş Gayrimenkul-Hasanoğlu İnşaat İş Ortaklığı, Aşcığlu İnşaat-Yılsan Yatırım İş Ortaklığı, Şua İnşaat-Ruha Elektrik İş ortaklığı, Pekimtaş Yapı- Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Özak GYO-İnt-er Yapı İş Ortaklığı teklif sunmuştu.

‘Aslan’ın Florya arazisine 2.2 Milyar TL

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ihalenin son anına kadar firmaların rekabet ettiğini söyledi. Kurum, “Şunu çok net görüyoruz ki, ülkedeki geleceğe, ekonomiye güvenin en net göstergesi bu teklifler olmuştur. Ayrıca Galatasaray açısından da sonucun memnuniyet verici olduğunu düşünüyorum. Kazanan şirket, daha önce TOKİ müteahhitliği de yapan, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere projeler geliştiriyor” diye konuştu.

Komşu arsayla birleşti

Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında kulübün iki arsası için anlaşma yapılmıştı. Buna göre Emlak Konut gelir paylaşım ihaleleri yapacak, arsa gelirinin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak. Emlak Konut, Florya’daki Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı da geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın almıştı. Şirket her iki arsayı birleştirerek tek bir ihale yapma yolunu seçmişti.

42 bin 383 metrekaresi konut alanı olan toplam 63 bin 230 metrekarelik arazide 55 bin 98 metrekare inşaat alanı yer alıyor. Projede konutlar zemin artı 2 kat olarak inşa edilecek.

Galatasaray’ın kasasına 1 milyar TL girecek

Emlak Konut GYO tarafından Haziran 2017’de Riva için gerçekleşen ihaleyi ise Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihaleyi kazanan ortaklar belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye verildi. İhalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon liralık proje yaparken şirket payı için Emlak Konut’a 952 milyon lira taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün olacak. Florya’dan gelecek 238 milyon lira pay ile Galatasaray’ın kasasına 1 milyar lira girmiş olacak.