Oyun Dunyasi Assassin's Creed: Unity Olmuş Mu, Olmamış Mı?

Assassin's Creed: Unity Olmuş Mu, Olmamış Mı?

23.11.2014 - 16:41 | Son Güncellenme:

13 Kasım tarihinde piyasaya çıkan be AC hayranlarının uzun süredir beklediği Assassin's Creed Unity, birkaç teknik sorunla oyun piyasasına adım attı.

Assassins Creed: Unity Olmuş Mu, Olmamış Mı

Yıl 1789, Fransa karmaşa içerisinde. Sokaklar pis, yerlerde çamur ve kan var. Temiz havadan eser yok, nefes aldığınızda burnunuz barut kokusundan yanıyor. Giyotinin altında sürekli bir insan hayata gözlerini yumuyor. Halk artık acı ve sıkıntı çekmemek için ayaklanmaya hazırlanıyor. Olayın arka planında olup bitenleri anlamamızı sağlayacak ve doğruları açığa çıkaracak olanlar ise suikastçiler.

Haberin Devamı

Ana karakterimiz Arno Dorian Fransız babadan ve Avusturya’lı anneden doğma. Babasının ölümünden sonra kendisi başka bir aile tarafından evlatlık olarak alınıyor. Eğer Assassin’s Creed II’yi oynadıysanız Arno’nun Ezio’ya olan benzerliklerini kolayca görebilirsiniz. Oyunun ilk görevlerine de baktığımızda da Ezio’nun hikâyesine benzer bir yapıda olduğunu görebiliyoruz. İkisinin de suikastçı olma hikayeleri paralel bir çizgide duruyor ki bu Assassin’s Creed hayranları için çok güzel bir durum.

Arno, insanlara yardım ederken birdenbire yanlış yerde yanlış zamanda olmasından dolayı hapse giriyor ve aynı hücrede kaldığı kişi ile bir süre tartıştıktan sonra, aslında tartıştığı kişinin babasının yakın arkadaşlarından biri olduğunu öğreniyor. Hatta babasının suikastçı olduğunu da burada tanıştığı kişiden öğreniyor. Uzun bir süre hapishane arkadaşı ile birlikte dövüş sanatlarını öğrendikten sonra oyunun geçtiği dönem olan Fransız devriminden dolayı hapishaneden kaçıp kardeşliğe katılmak için adım atıyor.

Haberin Devamı

Buradan Assassin's Creed: Unity inceleme videosu izlenebilir.