Ekonomi Asyalı otomotiv devleri endişeli

Asyalı otomotiv devleri endişeli

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de geniş tesisleri bulunan ve üretimlerinin büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkelerine ihraç eden Nissan, Toyota ve Honda gibi üretici

Asyalı otomotiv devleri endişeli

İngiltere’de geniş tesisleri bulunan ve üretimlerinin büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkelerine ihraç eden Nissan, Toyota ve Honda gibi üreticiler, referandumdan “ayrılık” çıkması üzerine büyük bir hayalkırıklığı yaşadı. Borsada işlem gören hisselerinde de önemli düşüşler yaşayan söz konusu şirketler, İngiltere’nin AB’den çıkma yönünde karar almasının ardından yapmayı düşündükleri yatırımları dondurabileceklerini, yeniden düşüneceklerini açıkladı.
Ülkede önemli yatırımları bulunan şirketlerden birinin üst düzey yetkilisi, “Seçim şansımız yok. Ancak yeni ve yenilenmiş model yatırımlarına ilişkin kararlarımızda daha dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik” ifadesini kullandı.
Yaklaşık 800 bin kişinin istihdam edildiği otomotiv endüstrisi, İngiltere için büyük önem taşıyor. Alman BMW’nin yanı sıra Toyota, Nissan, Honda gibi Asyalı üreticiler de burada üretim yapıyor. Ford’un motor tesislerinin yanı sıra Hintli Tata Grubu’nun da Land Rover ve Jaguar üretimi yine burada. VW Grubu ise, İngiltere’de Bentley ile bulunuyor.