Kastamonu ATA KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NDA ‘MEZUNİYET KINASI’ YAŞANDI

ATA KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NDA ‘MEZUNİYET KINASI’ YAŞANDI

05.05.2015 - 13:18 | Son Güncellenme:

.

ATA KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NDA ‘MEZUNİYET KINASI’ YAŞANDI

Ata Kız Öğrenci Yurdu’nun geleneksel kına ve eğlence gecesinde mezun olan öğrenciler, bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.
Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören Ata Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri mezuniyetlerini geleneksel mezuniyet kınası ile kutladı.
Mezuniyet gecesine katılan yaklaşık 38 öğrenci, mezuniyet pastasını kestikten sonra ellerine yaktıkları kına ile mezun olmanın sevincini yaşadı. 38 öğrencinin mezun olacağı ve Kastamonu’ya veda edeceği eğlence gecesi, renkli görüntülere sahne oldu. Mezuniyet kına gecesinin kendileri için önemli olduğunu belirten öğrenciler, mezun olmanın sevincini ellerine kına yakarak yaşadı.
Mezuniyet Kınası’nı geleneksel olarak devam ettirmek istediklerini ifade eden Ata Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Huriye Yıldırım, “Eğitim amaçlı şehrimize gelerek misafirimiz olan öğrencilerimizin buradan iyi anılarla ayrılması bizi son derece memnun edecektir. Biz de faaliyetlerimiz arasında bu yıl mezun olacak öğrencilerimiz için mezuniyet kınası düzenleyip, Kastamonu’da bulundukları son günlerde hem keyifli vakit geçirmelerini, hem de kültürümüzü tekrar tanıtmayı istedik” dedi.
Öğrenimini Kastamonu’da tamamlayan öğrencilerin Kastamonu’dan mutlu ayrılmasının sonradan gelecek öğrenciler için referans olacağına dikkat çeken Huriye Yıldırım, “Acısıyla tatlısıyla öğrenimlerini Kastamonu’da tamamlayarak mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında mutluluk, başarı diliyoruz. Biz öğrencilerimizi mutlu edebildiysek nu mutlu bize. Çünkü her mutlu ettiğimiz öğrenci bundan sonra Kastamonu’ya gelecek diğer öğrenciler için de birer referanstır. İnanıyorum ki mezun olan öğrenci arkadaşlarımızla daha uzun yıllar görüşeceğiz. Sizin için bu mezuniyet bir son değil, öğrencilerimiz için hayat atılan ilk adımdır. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor ama ben inanıyorum ki hepi çok iyi yerlerde olacak. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu başarıda Ata Kız Öğrenci Yurdu olarak bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Her şey gönüllerince, yollarlı da açık olsun” diye konuştu.