Gündem Ataköy’de ‘katili yakalayın’ eylemi

Ataköy’de ‘katili yakalayın’ eylemi

23.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki grubun ‘yan baktın’ kavgasında öldürülen 17 yaşındaki Ömer Fatih’in yakınları, katilin yakalanmamasına tepki gösterdi

Ataköy’de ‘katili yakalayın’ eylemi


İstanbul’un lüks semtlerinden Ataköy’de günlerdir bir cinayet gündemde. Ataköy 5. Kısım’daki çarşıda 8 Şubat günü iki grubun ‘yan baktın’ tartışmasıyla başlayan kavgada 17 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin Ataköy Konakları’ndaki bir kapıcının oğlu tutuklanırken, sitede yaşayan bir ailenin çocuğu ise aranıyor. Günlerdir İstanbul ve Kars’ta ‘katili yakalansın’ diye eylem yapan Öztürkler’in yakınları dün yine lüks sitenin önündeydi. Gözü yaşlı baba, amcasının siteye getirdiği kameralara yansıyan zanlının, ailesinin maddi gücünden dolayı korunduğunu söyledi.
Olayda hayatını kaybeden lise son sınıf öğrencisi Öztürkler’in evinin önünde toplanan kalabalık grup, gencin fotoğrafları eşliğinde, “Sana bunu yapanlardan hesap soracağız” ve “Adalet istiyoruz” yazılı dövizler açtı. “Ataköy uyuma evladına sahip çık”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Katiller bulunsun hesap sorulsun” şeklinde slogan atan grup, olaya karıştıklarını öne sürdükleri zanlıların oturduğu Ataköy Konakları’na yürüdü.

Olay yerine karanfil bıraktılar
Burada grup adına Ömer Fatih’in dayısı Orhan Manap açıklama yaptı. Manap, “Fatih’i katleden 9 kişi bu sitede oturuyor. Katillerin hiç birisi yakalanmıyor, sadece bu sitenin kapıcısının oğlunu tutukluyorlar” dedi. Ailenin, bıçaklayan kişi olduğunu öne sürdüğü bir turizm şirketinin sahibi T.Z.’nin oğlu M.Z.’nin polis tarafından arandığı öğrenilirken, sitede oturan ve tutuklanan Recep G.’nin ise site görevlisinin oğlu olduğu belirtildi. Gözaltına alınan diğer 7 kişinin ise, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.