Dünya Ateşkes umudu

Ateşkes umudu

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de başkent Şam’ın banliyösü Doğu Guta’ya yönelik hava saldırıları devam ediyor.

Ateşkes umudu

Rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda dün de 25 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, pazar gününden beri devam eden ağır saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 335’e ulaştığını açıkladı. Öte yandan bölgede yeni bir ateşkes sağlanması için girişimler de devam ediyor. Rusya, Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye’de 30 günlük ateşkes ilan edilmesiyle ilgili teklifini düşünmeye hazır olduğunu duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM’nin Suriye’de 30 günlük ateşkes ilanıyla ilgili tasarıyı yalnızca DAEŞ, El Nusra Cephesi ve El Kaide bağlantılı diğer grupları kapsamadığı sürece düşünmeye hazır olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

YPG Halep’ten çıktı iddiası

Suriye’nin en büyük kenti Halep’te, terör örgütü YPG’nin kontrol ettiği tek mahalle olan Şeyh Maksud’a rejim güçlerinin girdiği açıklandı. Halep’i 2016 sonunda tekrar alan Suriye ordusu, düne kadar sadece Şeyh Maksud’a girmemişti. Haberde YPG ile Suriye ordusu arasındaki bir çatışma ya da anlaşmadan bahsedilmedi. YPG’li yetkililer, bölgenin teslim edilmediğini iddia etti. Öte yandan YPG’nin Tel Rıfat’ın kontrolünü de Suriye ordusuna devretmeyi kabul ettiği ileri sürüldü.