Gündem Atık ürünler ‘burs’a dönüşüyor

Atık ürünler ‘burs’a dönüşüyor

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), geliştirdiği “Atma Bağışla” projesiyle evde, okulda, işyerinde kullanılmayan her türlü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) ürünlerini eğitime kazandırıyor.

Atık ürünler ‘burs’a dönüşüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle yürütülen projede kullanılamayacak durumda olan ürünler, TEGV’in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor.

Haberin Devamı

Bu ürünler arasında masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan ürünler yer alıyor.

Elde edilen hurda değeri, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim alması için bağış olarak kaydediliyor. Çalışır durumda olan cihazlar ise alınan onay karşılığında vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor. Bu proje, TEGV için kaynak getirici olmanın yanı sıra doğanın korunması için önemli bir çevre faaliyeti. Projeyle 80.000 TL’nin üzerinde gelir sağlandı.

Yazarlar