Gündem Audi’lerin yanına Passat mı çekeyim?

Audi’lerin yanına Passat mı çekeyim?

03.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lüks aracı eleştirilen Başkan Keleş, birçok belediye başkanının Audi’ye bindiğini söyleyerek, “Hepsi Audi ile gelsin, ben yanlarına Passat mı çekeyim?” dedi

Audi’lerin yanına Passat mı çekeyim

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde, bir dönem aradan sonra ikinci kez seçildi. Düzce Belediyesi’ne bağlı YEYPAŞ şirketi, seçimlerin ardından 650 bin lira değerinde Audi marka makam otomobili aldı. Başkan Keleş’in, belediyenin o dönem yaklaşık 140 milyon lira borcu varken makam otomobili aldırması muhalefet partilerinin tepkilerine neden olmuştu. Yerel bir televizyona verdiği röportajda, en müsrif belediye başkanı eleştirilerine maruz kaldığını hatırlatan Keleş, şöyle konuştu:

‘Kendi malımız’
“Audi bizim kendi malımız, kapının önünde duruyor. Türkiye’deki belediye başkanlarının yarısından fazlası bu arabaya biniyor. Hatta dibimizdeki Hendek Belediyesi’nde bu arabadan 2 tane var. ‘Hendek Belediye Başkanı biner, Ankara Keçiören Belediye Başkanı biner, İstanbul Pendik Belediye Başkanı biner ama Düzce Belediye Başkanı binemez’ dersen buna itiraz ederim. Tamam biz o zaman neye binelim? Hepsi Audi ile gelsinler çeksinler, ben yanlarına Passat mı çekeyim? Ben Düzce’yi böyle mi temsil edeyim?”

Haberin Devamı

‘Amaç Düzce’yi doğru temsil etmek’
Keleş, şu açıklamalarda bulundu: “Benim ceketimi, kravatımı ütüsüz, eğri büğrü gördünüz mü? Ben kendi kıyafetimi bile en pahalı yerden alıyorum ki Düzce’yi doğru temsil edeyim. O zaman Düzce Valisi S350
Mercedese binmesin. İstanbul Valisi de S350’ye biniyor, Hakkari Valisi de S350’ye biniyor. Birazcık Düzce’nin kıymetini, buranın da vilayet olduğunu birazcık bazılarının bilmesi, anlaması lazım.”