Gündem Avcı: Asılsız ihbarı başkomiser yaptı

Avcı: Asılsız ihbarı başkomiser yaptı

01.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hanefi Avcı, 15 yıla mahkûm olduğu davada yasadışı dinlemeye kanıt olan kasetleri odasına bırakıp ihbar eden kişinin başkomiser Erkan Soydan olduğunu öne sürdü.

Avcı: Asılsız ihbarı başkomiser yaptı

Devrimci Karargâh örgütüne yardım suçundan 15 yıl hapis cezası alan ve Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararıyla tahliye olan Hanefi Avcı, yasadışı dinleme yaptığı iddiasının dayanağı olan kasetlerin eski meslektaşları tarafından konulduğunu tespit ettiklerini iddia etti. Kasetlerin bulunduğu aramada çekilen görüntülerde yüzü kapalı görüntülenen kişinin Başkomiser Erkan Soydan olduğunu tespit ettiklerini anlatan Avcı, “Bu kişi aramalarda görevli personel değildi ve asılsız ihbarı yapanın da bu kişi olduğunu tespit ettik” iddiasında bulundu.

‘Kasetler benim değil’
Taksim Hill Otel’de dün bir basın toplantısı düzenleyen Hanefi Avcı, avukatı Refik Ali Uçarcı ile basın mensuplarının karşısına geçti. Yargılama süreçlerinde yaptığı savunmaları tekrarlayan Avcı, “yasadışı dinleme yaptığı” iddialarını dayanağı olan 24 kasetin ofisinde bulunmasıyla ilgili olarak, “Bunlar benim olamazdı.
Bunlar benim olsa yanlarında başka şeyler de olmalıydı. Arşivler, kayıtlar, kişilerin KOM ve Terör kayıtları, HTS raporları, o odada iki tane kasa var, en azında kasada olurdu. Peki bu kasetler kimin ve kim oraya koymuştu? Kim emniyet müdürü makamına güvenliği aşıp bunları koyabiliyordu? Kimler yıllardır herkesi dinliyor, sesleri arşivliyebiliyordu? Ankesörlü telefondan sahte eroin sevkiyatı ihbarı yapan kişinin sahte isim kullanan bir başkomiser olduğu belirlendi. Bu ihbar beni Devrimci Karargâh örgütüne bağladı” dedi.
Açıklamada, kasetlerin bulunduğu aramada çekilen görüntülerde yüzü kapalı görüntülenen kişinin Başkomiser Erkan Soydan olduğunu tespit ettiklerini anlatan Avcı, “Bu kişi aramalarda görevli personel değildi ve asılsız ihbarı yapanın da bu kişi olduğunu tespit ettik” iddiasında bulundu. Eskişehir ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurduklarını belirten Avcı, “Kasetleri odama koyanların şu an tutuklu bulunan bazı polisler olduğunu öğrendik” dedi. Şikayet edilen polislerin kim olduğu sorununa ise Avcı, “Olay yargıya intikal etmiş durumda. Çok istememe rağmen bu aşamada bilgi veremem” cevabını verdi.

‘HSYK işlem yapmadı’
Yıllardır hakim ve savcılar hakkında yaptığı şikayetler hakkında HSYK’nın işlem yapmadığını da iddia eden Hanefi Avcı, HSYK seçimlerinin önemli olduğunu da söyledi.
Duruşmalar sırasında “Cemaatle sorunum yok” dediği hatırlatılan Avcı, “Ben bunu tekrarlıyorum. Ben suça karışmış kişilerden şikâyetçiyim” şeklinde konuştu.