Gündem Avrupa Günü kutlanıyor

Avrupa Günü kutlanıyor

07.05.2016 - 16:56 | Son Güncellenme:

Avrupa Günü, Ankara ve İstanbul'da yapılacak bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Avrupa Günü kutlanıyor

Avrupa Birliği'ne uzanan yolda en önemli köşe taşlarından birisini oluşturan 1950 tarihli Schuman Bildirgesi'nin yıl dönümünü simgeleyen "Avrupa Günü" kutlamalarının odak noktası, Ankara CerModern oldu. Bu gün Ankara'da başlayan kutlamalarda, AB ülkelerinin tanıtım standlarının yanı sıra atölye çalışmalarından film gösterimlerine kadar çocuklara özel birçok etkinlik düzenlendi. CernModern'de pazar günü de "Anneler Günü"ne özel yemek atölyeleri yapılacak, film gösterimleri ve konserler gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Pazar günü saat 15.00'te AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjoerg Haber, Hollanda Büyükelçisi Sayın Cornelis van Rij, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Pavel Kafka , Danimarka Büyükelçisi Sayın Ruben Madsen, Letonya Büyükelçisi Sayın Atis Sjanits, Portekiz Büyükelçisi Sayın Jorge Cabral, Slovakya Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova, İsveç Büyükelçisi Sayın Lars Wahlund ile diğer üye ülke temsilcileri, basın ve konuklarla bir araya gelecek.

Vatandaşların CerModern'deki Avrupa Günü etkinliklerine katılımını kolaylaştırmak için hafta sonu boyunca Ankara'nın çeşitli noktalarından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenmeye başlandı. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen geleneksel Avrupa Günü resepsiyonlarının ilki 9 Mayıs tarihinde Ankara'da, ikincisi ise 10 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.