Dünya ‘Avrupa ordusu yalnız Fransa için değil’

‘Avrupa ordusu yalnız Fransa için değil’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, TF1 canlı yayın programına katılarak ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine ve ülkesine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

‘Avrupa ordusu yalnız Fransa için değil’

Macron “ABD bizim tarihi müttefikimiz ve öyle olmaya devam edecek ancak müttefik olmak, bağımlı olmak değildir. Onlara bağımlı olmamamız gerekiyor” dedi. Avrupa ordusu kurma fikrine yönelik Trump’ın eleştirilerine cevap vermek istemediğini belirten Macron, “Trump, Amerika siyaseti yapıyor, bunu yapmasına izin veriyorum” diye konuştu. Savunma alanına yatırımın süreceğini belirten Macron, Avrupa ordusuyla ilgili görüşlerinin sadece Fransa için değil, Polonya, Finlandiya, Yunanistan ve Türkiye gibi Avrupa’nın dış sınırında ve AB’nin tartışma halinde olduğu güçlere çok yakın konumda bulunan ülkeler için de geçerli olduğunu belirtti. Macron, “Onları da korumamız gerek” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Trump, Birinci Dünya Savaşı anma töreni için gittiği Paris’te Macron ile görüşmüş, ancak görüşmenin ardından yaptığı açıklamalar tepki çekmişti. Trump, Macron’un Avrupa ordusuyla ilgili sözlerini sert biçimde eleştirmişti.

Yazarlar