Dünya Avrupa’yı suçladı Macron’la görüştü

Avrupa’yı suçladı Macron’la görüştü

11.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararını eleştiren Avrupa ülkelerini iki yüzlü davranmakla suçladı.

Avrupa’yı suçladı Macron’la görüştü

Fransa’nın başkenti Paris ve Belçika’nın başkenti Brüksel’i ziyaret etmek için ülkeden ayrılmadan önce açıklama yapan Netanyahu, “Avrupa’ya saygı duymakla birlikte onlardan gelen bir çifte standardı kabul etmeye hazır değilim. (Avrupa’dan) Başkan Trump’ın tarihi açıklamasını eleştiren sesler duyarken İsrail’e atılan roketleri ya da İsrail’e karşı yapılan korkunç kışkırtmaları kınayan açıklamalar duymadım” ifadelerini kullandı. “Bu iki yüzlülüğü kabul etmeyeceğim” diyen Netanyahu, daha sonra Paris’e giderek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Macron, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Netanyahu’ya, ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararını “tanımadığını” ilettiğini söyledi. Macron, bununla birlikte İsrail güvenlik güçlerine tehditleri kınarken, İsrail’in tartışmalı bölgeye yerleşim yerleri inşa edilmesini durdurmasının, barış açısından bir jest olabileceğini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, barış görüşmeleri için ABD’nin arabuluculuğunun, iki tarafın da kabul etmesi halinde devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Masaya çağırdı

Bununla birlikte İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris’te yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a, barış görüşmeleri için masaya oturma teklifinde bulunduğunu öne sürdü. Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, “Filistinliler ne kadar erken Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanırsa barış o kadar erken gelir” ifadesini kullandı.

Yazarlar