Gündem Avukat cezaevine telefon sokmuş

Avukat cezaevine telefon sokmuş

05.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da birçok organize suç işledikleri gerekçesiyle önceki gün yedi ilde operasyon düzenlenen Sarallar çetesinin elebaşlarından Ümit Saral’ın avukatı Tolgahan Çeken’in koluna sardığı alçıya gizlediği cep telefonunu cezaevine soktuğu tespit edildi.

Avukat cezaevine telefon sokmuş

Telefonu Saral’a ulaştırmayı başaran Avukat Çeken’i, telefonu kendi hattını takarak test etmesi ele verdi. Ümit Saral, İstanbul Güngören ve Bahçelievler’de kurduğu çeteyle, son 15 yılda uyuşturucu kaçakçılığından silah ticaretine, baskından haraç ve yağmaya kadar birçok suç olayını gerçekleştirdi. Saral, en son eski ortağı Şirinler çetesiyle girdiği çatışmada yedi kişinin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle aranırken, iki yıl önce yakalanıp cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Alçının içine sakladı

Saral, avukatı ve vasisi Tolgahan Çeken’den geçtiğimiz aylarda kendisine cep telefonu getirmesini istedi. Avukat olması nedeniyle müvekkiliyle görüşmede sorun yaşamayan ve o görüşmelerde çete elebaşından aldığı talimatları adamlarına ilettiği de tespit edilen avukat Çeken, Saral’ın talimatıyla bir cep telefonu satın aldı. Telefonu test etmek için kendi telefon hattını aldığı yeni cep telefonuna takıp deneme yapan Çeken, testten başarılı geçen telefonu bir naylona sarıp koluna monte etti, ardından da kolunu alçıya alıp cezaevine gitti. Kolunun kırık olduğunu ve bu nedenle alçıda olduğunu söyleyerek cezaevine giren avukat Çeken, alçının altına gizlediği ve bu nedenle X-ray cihazında görülmesini engellediği cihazı görüşme odasında müvekkili çete elebaşı Saral’a ulaştırdı.

Haberin Devamı

Teknik takip ele verdi

Kolundaki alçıya yaptığı özel bir açılır bölmeyle telefonu kolundan çıkarıp Saral’a veren Çeken, daha sonra çete mensuplarına iletmek üzere aldığı talimatlarla görüşme odasından çıkarak cezaevinden ayrıldı. Bir süre cezaevinden adamlarıyla görüşme yapan Saral’ın telefonu çok geçmeden teknik takibe alınan bir adamının konuşmalarından tespit edildi. Saral’ın telefonuna cezaevi yönetimi tarafından yapılan arama sonrasında el konuldu. Telefon üzerinde ve hafızasında yapılan incelemede, sıfır olarak alınan telefonun ilk kez avukat Tolgahan Çeken’e ait telefon hattı takılarak çalıştırıldığı, ardından da Ümit Saral’ın kullandığı hattın telefonuna takıldığı tespit edildi.

Mağdur iş adamları emniyete çağırıldı

Avukat Tolgahan Çeken’in çete elebaşı Ümit Saral’ın adamlarıyla birçok suç olayına karıştığı ve 16 işadamını mağdur ettiği belirtildi. Çete elebaşının vasisi olarak alacak verecek işlerini takip ettiği de bildirilen Çeken ile 18 şüpheli önceki gün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çeken ve 18 çete mensubunu emniyette sorguya alan polis, çete mağduru 16 iş adamını da bilgi ve şikayetlerine başvurmak üzere emniyete çağırdı.

Yazarlar