Gündem Avukatlar Günü nedir, nasıl ortaya çıkmıştır?

Avukatlar Günü nedir, nasıl ortaya çıkmıştır?

05.04.2016 - 14:42 | Son Güncellenme:

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Hak ve hukukun koruyucusu olan avukatların Avukatlar Günü nasıl ortaya çıkmıştır? İşte 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgili bilmek istedikleriniz.

Avukatlar Günü nedir, nasıl ortaya çıkmıştır

5 Nisan Avukatlar Günü nedir? Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Cumhuriyetimizin İlanından sonra ilk kez en geniş katılımıyla 3 Ocak 1934 de İzmir’de yapılan “Türkiye Avukatlar Birliği” Toplantısında, bugünü Avukatlar Günü olarak nitelendirilmiştir. Hukukun temel bekçileri olan avukatların bu özel gününü kutlamak için 5 Nisan Avukatlar Günü olarak belirtilmiştir.

Haberin Devamı


Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü hak ve hukukun yapı taşlarından olan Avukatlarımız için hazırlamış olduğumuz haberimizden yararlanarak avukat yakınlarınıza ve dostlarınıza 1 mesaj atarak onları bu anlamlı ve özel günde mutlu edebilirsiniz. Peki 5 Nisan Avukatlar Günü nedir?

AVUKATLAR GÜNÜ TARİHÇESİ


Türkiye avukatlar günü" Toplantısında; "3 Ocak 1934 de İzmir'de yapılan toplantı " kabul olmuştur. 5 Nisan 1958 tarihinde iki günlük çalışma sonunda Barolar Birliğinin kuruluş çalışmalarını görüşmüşleri tamamlanmıştır. 5 Nisanın Avukatlar Günü olarak kutlanması 1958 yılında İzmir'de barolar arası bir kurul ve Türkiye Barolar Birliği'nin gerçekleşmesi yolunda bir karar alındı. Yani Türkiye Barolar Birliği o karardan sonra yapılan savaşımlarla gerçekleşti ve o toplantıda kutlanmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmada, Baro Başkanlarının İzmir de neden ilk kez 5 Nisan 1958 de toplandıkları, bu tarihin 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de yapılan İstanbul Barosunun ilk Genel Kuruluyla aynı gün olmasının, 5 Nisan 1958 günü İzmir de toplanan Baroların, 5 Nisan tarihini seçmelerinin özel bir nedeninin olup olmadığı saptanamamıştır.