Dünya Avusturyalı aşırı sağcı milletvekili: Türklere vatandaşlık verilmesin

Avusturyalı aşırı sağcı milletvekili: Türklere vatandaşlık verilmesin

28.04.2017 - 13:17 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden göçmen karşıtı Hofer, katıldığı bir televizyon programında "Bana kalsa, Ankara'dan çifte vatandaşlığa dair bilgiler gelene kadar hiçbir Türk'ü vatandaşlığa geçirmezdim" dedi.

Avusturyalı aşırı sağcı milletvekili: Türklere vatandaşlık verilmesin

Avusturya'da geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci olan aşırı sağcı milletvekili Norbert Hofer, Ankara Avusturya'da çifte vatandaş olan kaç Türkiye kökenlinin olduğunu açıklayana kadar, Türklere vatandaşlık verilmemesini istedi.

Haberin Devamı

Avusturya'da yaşayan Türkiye kökenlilerin 16 Nisan referandumunda oy kullanmasının ardından, çifte vatandaşlık sahibi olanlar yeniden gündeme geldi.

Göçmen karşıtı Özgürlük Partisi (FPO) milletvekili Norbert Hofer, Oe24 televizyonuna dün akşam yaptığı açıklamada "Bana kalsa, Ankara'dan çifte vatandaşlığa dair bilgiler gelene kadar hiçbir Türk'ü vatandaşlığa geçirmezdim" dedi.

Avusturya'daki Türkler, 16 Nisan referandumunda çoğunlukla 'evet' oyu verdiler. Referandum kampanyası boyunca Türkiye ve birçok Avrupa ülkesi karşı karşıya gelirken, Avusturya da Ankara'ya cephe alan ülkeler arasındaydı.

Kaynak: BBC Türkçe