Gündem ‘Ayakta duramayacak kadar alkollüydü’

‘Ayakta duramayacak kadar alkollüydü’

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazar Emrah Serbes, İzmir Torbalı’da 22 Eylül’de kullandığı araçla önünde seyreden otomobile çarparak Ayhan Özçelik, eşi Nilgün ve kızı Zeynep Özçelik’in ölümüne neden olmuştu.

‘Ayakta duramayacak kadar alkollüydü’

Kazadan 6 gün sonra aracı kullandığını itiraf eden Serbes tutuklanmıştı. Kaza gecesi olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinde bulunan iki personel, soruşturma kapsamında savcılığa tanık olarak ifade verdi. Sağlık çalışanlarından biri, “Kazadan sonra ambulansta muayene ettiğim Emrah Serbes’ten alkol kokusu aldım. Aracı kimin kullandığını sordum. Bana ‘aracı yanımda bulunan arkadaş kullanıyor’ dedi. Kendisine hastaneye gidip gitmeyeceğini sordum. O da gitmek istemediğini beyan etti” dedi.
‘Serbes sarhoştu’
Ambulansta görevli diğer personel de kazanın olduğu yerde karşılaştığı Serbes’in ayakta duramayacak kadar alkollü olduğunu vurguladı. Otoyol şefliğinde çalışan bir görevli de “Emrah Serbes’in içinde bulunduğu otomobil çekiciye yüklenirken altında yarısı dolu viski şişesi olduğu ortaya çıktı” diye ifade verdi. Karayolları işçileri de aracın çekiciye yüklendiği sırada altında viski şişesi gördüklerini söyledi.

Gişeden 4 dakika arayla geçmişler

HGS ve OGS kayıtlarında kazada ölen Özçelik ailesiyle Emrah Serbes’in gişelerden geçiş görüntülerine ulaşıldı. Görüntülere göre, gişeden Serbes’in kullandığı otomobil saat 04.03.25’te, Ayhan Özçelik yönetimindeki otomobil ise saat 03.59.26’ta geçti. Özçelik, Serbes’ten 3 dakika 59 saniye önce otomobille gişeden geçmiş. Kaza, Serbes’in aracının gişeden geçmesinden 8 dakika 47 saniye sonra meydana gelmiş.