Aydın AYDIN AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

AYDIN AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

04.11.2014 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

AYDIN AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

AK Parti Aydın İl Teşkilatı, yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde kesinleşen ilçe başkan adaylarını tanıttı.
AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya İl Başkanı Sadık Atay, il yönetim kurulu üyeleri, isimleri kesinleşen ilçe başkan adayları ve partililer katıldı. Tüm kongrelere tek lise ile gitme kararı alan AK Parti’de, her hafta Aydın’ın ilçelerindeki başkan adaylarının isimleri kamuoyuna duyurulacak.
İl Başkanı Atay ilçe kongrelerinin 7 Kasım Cuma günü başlayarak, 30 Kasım Pazar günü Efeler ilçe kongresi ile son bulacağını anımsatarak, "2015 genel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 60 oy oranını hedefliyoruz. Aydın’daki hedefimiz ise yüzde 40 barajını kırmaktır. Çünkü AK Parti Aydın’da geçmişte kalan seçimlerde yüzde 35 bandını yakalamış durumda. Aydın’da AK Parti hiç bir çalışma yapmadan bile yüzde 35 oy alabilecek bir boyuttadır. Bu rakamın üstü mutlaka bir başarı hikayesidir, altı ise de mutlaka sorgulanması gereken bir durumdur" dedi.
AK Parti Genel Merkezi’ne giderek ilk haftada gerçekleştirilecek olan kongreler için başkan adaylarını belirlediklerini ifade eden Atay, "7 Kasım Cuma günü ilk olarak Yenipazar ilçe kongremizi yapacağız. Yenipazar ilçe kongremize mevcut başkanımız Mehmet Sümer ile gireceğiz. 8 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde Didim kongremiz yapılacak. Didim’de de mevcut ilçe başkanımız Cenk Ünlü bey ile kongreye katılarak yola devam diyeceğiz. Didim kongremizin ardından aynı gün öğleden sonra Germencik kongremiz yapılacak. Germencik ilçe başkanımız Emin Bircan ile yola devam etme kararı alındı. 9 Kasım Pazar günü ilk kongremiz sabah saatlerinde Karacasu’da gerçekleşecek. Karacasu ilçe başkanımız Halil Kambak işlerinin yoğunluğu nedeniyle kongre sürecinde bizimle devam edemeyeceğini belirtti. Biz de geçtiğimiz yerel seçimlere ilçe belediye başkan adayı olmuş Kutsi Küçükyörü ile kongreye katılacağız. Karacasu’daki bu değişiklik inşallah hayırlara vesile olur. Son olarak da aynı gün öğleden sonra Nazilli ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Burada da mevcut ilçe başkanımız İmran Acar bey ile kongreye çıkacağız. İlk hafta kongre takvimimizi ve adaylarımızı bu şekilde oluşturduk. Elbetteki ilçelerimizde elini taşın altına koymak isteyen başkan adayı olan arkadaşlarımız oldu ama genel merkezimizin takdiri bu şekildedir. Yarışta bende varım diyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
3 İLÇEDE KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU
Atay parti içerisinde 2023 hedefini gerçekleştirebilmek adına başlattıkları söyleyerek, "Nüfusu 100 bini geçen ilçelerimizde bir mülakat komisyonu kuruldu. Bu komisyonun başında koordinatör milletvekilimiz, ilçe başkanımız, o ilçenin sorumlu ilçe yöneticilerimiz ve ilçenin en büyük mahallesinin mahalle başkanı var. Aydın’da bu nüfus kuralına uyan Nazilli, Efeler ve Söke ilçelerimiz var. Komisyonlarımız 5 veya 6 kişiden oluşmaktadır. Bu komisyonlar ilçe yönetim kurulu üyesi aday adayları ile birebir mülakat yapacak. Nasıl ki ilçe başkanı olmak isteyenleri genel merkezimiz mülakata alıyorsa, komisyonlarımızda ilçelerimizde ilçe yönetimine girmek isteyenleri de mülakata çağıracak birerbir görüşmeler yapılacak ve bu görüşmeler sonunda da isimler belirlenecek" ifadelerini kullandı.

Yazarlar