Aydın Aydın'da İzinsiz "Drone" Uçuşu Yasaklandı

Aydın'da İzinsiz "Drone" Uçuşu Yasaklandı

19.09.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Aydında İzinsiz Drone Uçuşu Yasaklandı

AYDIN (AA) - Aydın'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden izin alınmadan insansız hava araçları (drone) ile yapılacak her türlü uçuşun yasaklandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin müşterek hareket ederek toplumsal huzuru ve birliği bozma hedefiyle sansasyonel eylem arayışı içinde olduklarına dikkat çekildi.

Drone cihazlarının da terör örgütleri tarafından kullanımının yaygınlaştığına işaret edilen açıklamada, bu hava araçlarının askeri, emniyet ve idari tesislerin yanı sıra turistik tesislere ve kente gelen devlet büyüklerine olası saldırılarda kullanılabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Meskun mahal ve bölgelerde yapılacak her türlü uçuşlar için 5 iş günü öncesinden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasındaki Uçuş İzni Talep Formu ile başvuruların yapılması gerektiğinin aktarıldığı açıklamada, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden izin almadan drone ile yapılacak olan her türlü uçuş, il merkezi ve ilçelerimizde olağanüstü hal süresince valilik makamının olurları ile yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.