Aydın Aydın'da Küsi Olağan Toplantısı Yapıldı

Aydın'da Küsi Olağan Toplantısı Yapıldı

07.06.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

.

Aydında Küsi Olağan Toplantısı Yapıldı

Aydın Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017/1 olağan toplantısı Adnan Menderes Üniversitesi Senato toplantı salonunda yapıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Tunay Çoban, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu hakkında bilgi verirken, KÜSİ Aydın İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz’ın KÜSİ heyetinin Aydın’da gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ilişkin sunumu yapıldı.
Toplantının devamında ADÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Halil Şimşek ve KOSGEB Aydın Müdürü Sadık Ceyhan kurumlarını ve kurumlarının sağladığı destekler ile ilgili, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ konulu sunumları gösterildi.
Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, kurulun daha etkin ve faydalı olabilmesi açısından yenilik yaratabilecek potansiyele sahip firmalardan başlayarak bütün sanayi kuruluşlarına firma ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi, ve Ar-Ge faaliyetlerinin öneminin anlatılması gerektiğini belirtti. Öncelikle orta ve yüksek teknoloji kullanan, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek potansiyele sahip firmalar üzerinde durulması gerektiğini belirten Günay, firmaların ihtiyaç duyduğu konulara göre hedef belirlenmesinin ve somut adımlar atılmasının önemini vurguladı.
Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ve gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ile ilgili alınan kararların ardından sona erdi.
KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Başkanı Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’ ın başkanlık ettiği toplantıya, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recai Bircan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Tunay Çoban, Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, KOSGEB Aydın Müdürü Sadık Ceyhan, ADÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Halil Şimşek, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, oda ve borsa temsilcileri, organize sanayi bölgesi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.