Aydın Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon kurulu Didim'de toplandı

Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon kurulu Didim'de toplandı

11.07.2015 - 13:00 | Son Güncellenme:

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Didim Ziraat Odasının ev sahipliğinde Didim’de yapıldı.

Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon kurulu Didimde toplandı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Didim Ziraat Odasının ev sahipliğinde Didim’de yapıldı.
Didim Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Ziraat Odası Meclis Üyesi ve RECOMED sorumlusu Hilmi Yıldırım, Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Ziraat Odası Meclis Başkanı İsmet Başboğar ile Aydın’daki tüm Ziraat Odalarının başkanları katıldı.
Toplantı öncesinde konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir toplantının Didim’de yapılmasından dolayı memnuniyetini ifade ederken, tarımın ve çiftçinin sorunlarının ele alınacağını söyledi. Ardından toplantıya geçildi. Toplantı açılışında konuşan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı Odaların seçiminden ve bir yerel seçimden çıkıldığını ifade ederken ardından Aydın genelinde tarımsal anlamda yaşanan sıkıntıları bahsetti.
Gündemin ilk maddesinden İl Koordinasyon Kurulu Başkan, Başkan yardımcısı ve sekreterya seçimi yapıldı. İl Koordinasyon Kurulu başkanı tüzükteki görev gereği yeniden Efeler Ziraat Odasına başkanlığına verirken Rıza Posacı yeniden başkan seçildi. Başkan yardımcılığına İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı seçilirken, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan sekreterya seçildi.
Toplantıda Sağ Sahil Sulama birliği başkanın yaşadıkları su sorunuyla ilgili talebi ele alınırken, konuyla ilgili açıklama yapan İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı Sağ Sahil Sulama birliği alanların sulaması için Menderes’ten su aldığını, fakat suyun kirli olmasından dolayı İkizdere barajından su talebinin olduğunu belirterek, bu konuda destek istendiğin söyledi. Posacı “Bizlerden konuyla ilgili Bakanlığa yazı yazıp destek olunmasını istiyorlar” diye konuştu.
Gündemin bir diğer maddesinde ise dane mısır desteklemeleri görüşülürken, Aydın’da dane mısır üreticilerine desteklemelerinin verilmediği ve bunun verilmesi noktasında adım atılması noktasında karar alındı.
Toplantıda ayrıca Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliğinin (RECOMED) çalışmaları hakkında Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Ziraat Odası Meclis Üyesi ve RECOMED sorumlusu Hilmi Yıldırım bilgi verdi. Yıldırım birliğe 13 ülkeden temsilcinin olduğunu ve Didim Ziraat Odasının bu birlikte aktif olduğunu belirterek “Yıllık aidat ödüyoruz.13 Ülke temsilcileri kurulduğu günden bu yana bu birlikte; biz oda olarak düzenli aidatımızı ödüyoruz. Önümüzdeki günlerde Didim’de toplantı yapmayı planlıyoruz. Bu birliğin kurulma amacı zeytin, zeytin yağı diyeti ile sağlık turizmini birlikte sunmak; biz bu işin içindeyiz. Bunun takibini yapıyoruz. Biz ülke genelinde RECOMED noktasında çalışmalar başlatacağız ve birlik kurma gibi düşüncemiz var. Sizleri de bu birlikte yer almanız İlimiz açısından önemli; tüzük çalışmalarına başladık” dedi.
Toplantının ardından Didim Ziraat Odasının ev sahipliğinde konuklara iftar yemeği verildi.

Yazarlar