Aydın AYDINSPOR 1923’ÜN İSTİKRAR ABİDESİ; ERDİ BAKIRCI

AYDINSPOR 1923’ÜN İSTİKRAR ABİDESİ; ERDİ BAKIRCI

06.05.2015 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

AYDINSPOR 1923’ÜN İSTİKRAR ABİDESİ; ERDİ BAKIRCI

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’te sezon boyunca teknik direktörlerin değişilmezleri arasında yer alan Erdi Bakırcı adeta istikrar abidesi oldu. 3 sezonda 36’şar maça çıkarak toplam 108 kez siyah beyazlı formayı terleten Erdi, yakaladığı istatistik ile şapka çıkarttı.
2. ligde 2014-2015 sezonunun sona ermesi ile birlikte Aydınspor 1923 takımının en istikrarlı oyunsusu ‘Terminatör’ lakaplı Erdi Bakırcı oldu. Aydınspor 1923’ün bu sezon şampiyonluk ve play-off yolunda yakaladığı fırsatlarda büyük emeği olan Erdi Bakırcı, 35 lig 1 de Ziraat Türkiye Kupası maçında olmak üzere toplam 36 maçta 90 dakika görev yaptı. Oynadığı 36 maçta ilk 11’de başlayan Erdi, toplam 3 bin 240 dakika süre alarak takımda sezon boyunca sahada en fazla top koşturan oyuncu oldu. Siyah beyazlı formayı en fazla terleten isim olarak ve oynadığı futbol ile bu sezona damgasını vuran Erdi Bakırcı, sezon boyunca 6 sarı kart gördü. Takımını sarı kart cezalısı olmasından dolayı ligin ilk yarısında Adnan Menderes’te oynanan Pendikspor maçında yalnız bırakan Bakırcı, savaşçı ve mücadeleci yapısıyla taraftardan da büyük alkış aldı. Üç sezondur taraftarın kalbinde taht kuran Erdi, sempatiliğiyle de takdir topluyor.
3 SEZONDA DA 36’ŞAR MAÇ ÇIKARDI
Aydınspor 1923’te forma giydiği süreçte istikrarıyla Aydınlıların göz bebeği olan tecrübeli sol bek, 2014-2015 sezonunda çıktığı 36 maçtan 14 galibiyet, 12 mağlubiyet ve 8 beraberlikle ayrıldı. Aydınspor 1923’ün sezon boyunca topladığı 54 puanın 51 puanlık kısmında pay sahibi olan Erdi, sezon boyunca kaydettiği tek golünü ise Ziraat Türkiye Kupası’nda Cizrespor karşısında alınan 3-1’lik mağlubiyette attı. Ayrıca 3 sezondur giydiği 5 numaralı siyah beyazlı forma ile 36’şar maça çıkarak başka bir ilginç istatistiğe imza atan Erdi, Aydınspor 1923’te toplam 108 maça çıkarak yakaladığı istatistik ile şapka çıkarttı.
KURTARICI MODUNA BÜRÜNDÜ
Defansın solunda adeta teknik direktörlerin değişilmezleri arasında yer alan Erdi Bakırcı, sezon başından sezon sonuna kadar Aydınspor 1923’te görev yapan teknik direktörler Osman Aktar, Akif Başaran ve Murat Yoldaş tarafından tüm maçlarda ilk 11’de başlatıp 90 dakika sahada tuttu. Sol bekin dinemosu haline gelen Erdi, birçok atağın başlamasında ve gole dönüşmesinde önemli rol oynadı. Sezon içinde stoperlerin sakatlanması ve cezalı duruma düşmelerinden dolayı stoper mevkiinde de önemli maçlar çıkaran Erdi, adeta sezon içinde defansta da kurtarıcı moduna büründü.
GÜÇLÜ VE DİNAMİK YAPISI DİKKAT ÇEKTİ
Aydınspor 1923’ün üç sezondur devamlılığıyla ‘istikrar’ abidesi olan sol bek oyuncusu Erdi Bakırcı’nın, sürekli olarak katettiği fiziksel ve mental gelişme de dikkatlerden kaçmadı. Aydınspor 1923’e geldiği günden bu yana hem futbol hem de fiziksel anlamda kendini günden güne ciddi anlamda geliştiren Erdi, adeta siyah beyazlı takımın bel kemiği haline geldi. Sol kanattaki hırslı ve mücadeleci oyunu ile sağ açık orta saha oyuncularına geçit vermeyen Erdi, takımların sağ kanattan geliştirdiği pozisyonlarda korkulu rüyası oldu.
7 MAÇ KAPTANLIK YAPTI
Takım kaptanlarından Mehmet Al ve Mustafa Şen’in Tokatspor karşılaşmasından sonra Aydınspor 1923 yönetimi tarafından süresiz olarak kadro dışı bırakılması üzerine son 7 maça kaptan olarak çıkan Erdi, büyük bir yükün altına girerek saha içinde siyah beyazlı ekibin temsilcisi oldu. Erdi’nin kaptan olarak çıktığı son 7 maçta Aydınspor 1923, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 de beraberlik aldı.