Gündem Ayla’nın babası hayatını kaybetti

Ayla’nın babası hayatını kaybetti

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Ayla’ filmiyle Türkiye’yi gözyaşına boğan Kore gazisi astsubay Süleyman Dilbirliği yaşam mücadelesini kaybetti. Kahraman gazi 91 yaşında hayatını kaybederken, arkasında tüm dünyaya ilham kaynağı olacak bir sevgi bıraktı

Ayla’nın babası  hayatını kaybetti

Kore Savaşı’na giden Türk askerleri arasında yer alan ve savaşta anne ile babasını kaybeden Koreli Eunja Kim’e hem anne hem de baba olan astsubay Süleyman Dilbirliği (91), tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün hayata gözlerini yumdu. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

60 yıl sonra kavuşma

Solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla yoğun bakım kliniğinde tedavi gören Dilbirliği’nin ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, “Dilbirliği, yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında tutulmuştur. Ancak hastamızın son bir hafta süresince genel durumunda bozulma görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısı üzerine Kore’ye gönderilen Türk askerlerinden biri olan astsubay Dilbirliği’nin hayat hikâyesi ‘Ayla’ filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı. Gerçek hayat hikâyesini yansıtan ve bu yıl Oscar Ödülleri’nde ‘yabancı dilde en iyi film’ adayı olan filmde, annesi-babası öldürülmüş

Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Dilbirliği, Türkiye’ye dönmek zorunda kalmış, Ayla adını verdiği kızı Kim’i ise 60 sene sonra görebilmişti.

‘Ömrüm özleyerek geçti’

Koreli Eunja Kim, geçtiğimiz günlerde manevi babası Dilbirliği’ni tedavi gördüğü hastanede de ziyaret etmişti. Dilbirliği’ni yoğun bakımda görünce gözyaşlarına boğulan Kim, “Ömrümü hep onu özleyerek geçirdim. Ondan ayrı yılların ardından tekrar görüştüğümüzde çok yeni duygular yaşadım ve çok mutlu oldum. Harika duygular yaşadım. 2010 yılında kavuştuk ve ondan sonra iki üç defa daha buluştuk, buluşmadığımız yıllarda ise birbirimize mektuplar yazdık” demişti.

Haberin Devamı

Ayla’nın babası  hayatını kaybetti

‘Sözümü tuttum’

Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu, kasım ayında gerçekleştirilen filmin galasının sonunda Dilbirliği’nin kulağına eğilerek “Evlat benden bu kadar. Sen benim dileğimi gerçekleştirdin, ben de Ayla’ya verdiğim sözü tuttum” dediğini aktarmıştı. Son isteği olan hayat hikayesine dair filmi izleyen Dilbirliği, galadan sonra fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı.