Gündem Aynı bedenden yaşama tutundular

Aynı bedenden yaşama tutundular

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, isimleri aynı, soyadları benzer olan iki genç, birbirlerinden habersiz geldikleri hastanede aynı anda ameliyata alınıp aynı bağışçıdan sağlanan organlarla yaşama tutundu

Aynı bedenden yaşama tutundular

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yaşayan ve 11 yıldır böbrek nakli olmayı bekleyen Erhan Demir (29) ile aynı ilçede oturup 15 yıldır karaciğer yetmezliği şikayeti sebebiyle 6 yıldır karaciğer nakli olmayı umut eden Erhan Demirci (30), uzun süre önce organ naklinin gerçekleşmesi amacıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

‘Hayat verdiler’

Bu süreçte Amasya’da vefat eden bir kişinin ailesince bağışlanan karaciğer ve böbreğinin Demir ve Demirci’ye uyumlu olduğu anlaşıldı. Birbirlerinden habersiz olarak aynı gün aldıkları bu mutlu haber üzerine Eleşkirt’ten yola çıkan iki genç, ameliyat olmak için Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Demir ve Demirci’ye hastanedeki Organ Nakli Merkezi’nde, merkezin müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve ekibi tarafından aynı anda organ nakli yapıldı. Yine aynı ekibin yaptığı ameliyat sonrası hastanenin aynı servisinde bir süre müşahede altına alınan Demir ve Demirci, başarılı geçen operasyon sonucu hem sağlıklarına hem de hayallerine kavuşabilecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

Erhan Demir, hastalığı nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini ve düzenli hayatının olmadığını söyledi. Haftada 3 gün diyalize girdiğini ifade eden Demir, “Yaklaşık 11 yıldır organ nakli bekliyordum. Geçen hafta kadavradan böbrek çıktı ve bana nakil yapıldı. Gerçekten bana yeniden hayat verdiler. Yeniden doğmuş gibiyim” dedi. Demirci ise 15 yıldır karaciğer hastası olduğunu ve organ nakli beklediğini anlattı. Tek hayalinin sağlığına kavuştuğu zaman evlilik yapmak olduğunu ifade eden Demirci, “Sağlığıma tamamen kavuştuktan sonra evlenmeyi düşünüyorum” dedi.

‘Kaderimiz bir’

Erhan Demirci’yi daha önce tanımadığını aktaran Erhan Demir, şöyle konuştu: “İkimiz de organ nakli bekliyorduk. Karaciğer Demirci’ye böbrek ise bana çıktı. Burada tanıştık aynı saatte nakil yapılarak nakil kardeşi olduk. İsim benzerliği dikkatimizi
çekti. İkimizin de evlilik hayali var. Aynı kaderi yaşadık.”