Ege Ayvalık’ı dünya tanıyacak

Ayvalık’ı dünya tanıyacak

23.05.2018 - 00:54 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bir firmanın ödül sevincine ortak oldu, “Zeytinyağımızın kalitesini gösterdik” dedi

Ayvalık’ı dünya tanıyacak

1937 yılından bu yana zeytincilikle uğraşan Ayvalık Köklü Zeytincilik, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ürünü ile Amerika’da dünya ikinciliği, 110 firmanın katıldığı 11. Zeytin Dostu Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışması’ndan altın, Tokyo’da yapılan Olive Japan yarışmasından bir gümüş ödül aldı.

Haberin Devamı

‘Gururluyuz’

Kente gururla dönen Köklü Firması sahipleri Çetin Kaya Kürlek ve oğlu Mustafa Kürlek Başkan Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti. Başkan Gençer Köklü ailesini kutladı, “Üç ödülü aynı yılda almaları, Ayvalık zeytinyağının ne kadar önemli olduğunu ve Kürlek ailesinin de zeytinyağının kalitesini ne kadar iyi sunduklarını gösteriyor. İnşallah bundan sonra tüm firmalarımıza bu teşvik olur ve bu yarışmalara katılıp Ayvalık zeytinyağını dünyada tanıtırlar” dedi. Gençer, son 14 yılda kentin değerinin artığını kaydetti. Kürlek ailesi de, zeytinyağını yurtdışında başarıyla temsil etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.