Balıkesir Ayvalık'ta 9 kaçak göçmen yakalandı

Ayvalık'ta 9 kaçak göçmen yakalandı

23.07.2014 - 12:46 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden, Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasadışı yollardan gitmek isteyen 9 kaçak göçmen yakalandı.

Ayvalıkta 9 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden, Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasadışı yollardan gitmek isteyen 9 kaçak göçmen yakalandı.
İnsan tacirlerinin ağına düştükleri öğrenilen kaçak göçmenlerin arasında bulunan 21 yaşındaki Muhammed Suleyman Bonl kendilerine yapılanlara adeta isyan etti. Alınan bilgiye göre; Gece saat 02.30 sıralarında devriye gezen Ayvalık Sahil Güvenlik botu, Güneş Adası kıyısında birilerinin olduğunu fark etti ve hemen harekete geçerek 2’si İran, 7’si Afgan 9 kişiyi ele geçirdi. Aralarında 2’de kadının bulunduğu kaçak göçmenlerin kendilerini bir AB ülkesi olan Yunanistan’a yasa dışı yollardan götürmeleri için 2 bin 500’er avro ödeme yaptıkları insan tacirlerinin kendilerini yarı yolda bırakarak, denizin ortasındaki adada kaderlerine terk ettiklerini belirtmesi dikkat çekti.
9 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından getirildikleri Cunda Adasında jandarmaya teslim edildi. Jandarma’nın Ayvalık Devlet Hastanesi’nde sağlık muayenesi yaptırdığı 9 kaçak daha sonra sınır dışı işlemleri için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kaçakların sağlık muayeneleri sırasında aralarında bulunan Muhammed Suleyman Bonl adlı çok iyi derecede Türkçe bilen 21 yaşındaki genç göçmen, paralarını ödedikleri halde kendilerini Midilli Adası’na götürmeyi taahhüt eden insan tacirlerinin kendilerini beyaz bir araçla Ayvalık’a getirdiklerini ve oradan da bir tekne ile Ayvalık sınırları içinde bulunan Güneş Adası’na bıraktıklarını söyledi.
Kimliklerini bilmedikleri insan tacirlerinin bir başka arkadaşlarının gelip, kendilerini Midilli’ye geçireceklerini söyleyerek gittiklerini ve aradan yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen hiç kimsenin gelmediğini ve nihayetinde Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandıklarını söylemesi ise insan tacirlerinin ne kadar acımasız olduklarını adeta ispatlar nitelikteydi.