Eskişehir AZERBAYCAN EĞİTİM MÜŞAVİRİ NECİBE NESİBOVA ESKİŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

AZERBAYCAN EĞİTİM MÜŞAVİRİ NECİBE NESİBOVA ESKİŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

29.11.2015 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

AZERBAYCAN EĞİTİM MÜŞAVİRİ NECİBE NESİBOVA ESKİŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ile Eskişehir’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Kentteki ziyaretlerine ilk olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Hasan Gönen’i ziyaret ederek başlayan Nesibova, Gönen’i yeniden rektör seçilmesi nedeniyle tebrik etti. Gönen’e Azerbaycan Milli Eğitim Bakanının tebrik mesajını içeren mektubu sunan Nesibova, ESOGÜ’de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler ve görev yapan Azerbaycanlı öğretim üyeleriyle ilgili fikir alış verişinde bulundu.
Eskişehir Valiliğini ziyaret eden Nesibova ve Aydın, eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Günhan Yazar ile makamında görüştü. Eskişehir’de Azerbaycanlı öğrencilerin karşılaştığı sorunların konuşulduğu ziyarette valilik tarafından ’Her zaman Azerbaycanlı öğrencilere destek olunacağı’ sözü verildi.
KIRMIZI SALONDA ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, daha sonra Azerbaycan’da faaliyetlerini sürdüren Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Anadolu Üniversitesinin Azerbaycan’daki üniversitelerle yaptıkları işbirliği konuşulurken Necibe Nesibova ve Cavid Aydın, Anadolu Üniversitesi Kırmızı Salonunda Azerbaycanlı öğrencilerle görüşerek onların karşılaştıkları problemleri dinledi. Toplantı sonrasında öğrencilerden gelen sorular cevaplandı, hatıra fotoğrafı çekildi.