Gündem Azmiyle yüzüyor

Azmiyle yüzüyor

02.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da 10 yıllık evli ev kadını 28 yaşındaki Sevinç ile inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan 33 yaşındaki Cüneyt Çalık çiftinin ilk çocuğu olan Nisanur, anne karnında 4.5 aylıkken, doktorlar aileye çocuklarının kollarının olmadığını söyledi.

Azmiyle yüzüyor

Doktorların bebekte ağır sakatlık bulunması nedeniyle, alınacak heyet raporuyla gebeliğin sonlandırılabileceğini söylemesine rağmen bunu kabul etmeyen Sevinç Çalık, kızını dünyaya getirdi. Şimdi 7 yaşında olan Nisanur, sağ kolu dirsek üstü hizası, sol kolu ise omuz hizasından olmadığı halde yaşama sevincini kaybetmedi.
Zaman zaman ayaklarını kullanarak ihtiyaçlarını karşılayan küçük kız bu yıl ilkokula başladı. Nisanur Çalık 7 ay önce de yüzme öğrenmeye başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yüzme Havuzu’nda haftada bir gün yüzme öğrenen Nisanur, kısa zamanda iyi bir yüzücü oldu. Nisanur Çalık, yaşama azmi ile takdir topladı. Hayata yüzme sporu ile tutunan küçük çocuğun tek hayali iyi bir yüzücü olup spor müsabakalarında madalya kazanmak.

‘Madalyalı sporcu olmak istiyorum’
Okulda yazı yazmayı resim yapmayı öğrendiğini belirten Nisanur Çalık, yüzmeye ilk başladığıda biraz korktuğunu söyleyerek “Ama daha sonra suyu, yüzmeyi çok sevdim. Tek başıma yüzer hale geldim. Yüzmek benim için biraz zor ama yine de yapıyorum. Çok zevk alıyorum. Yüzme yarışmalarında şampiyon olmak istiyorum. İyi bir sporcu olmak istiyorum. Madalyalar kazanmak istiyorum” dedi.