Gündem Bab’a kadar gidilmeli

Bab’a kadar gidilmeli

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cerablus operasyonunun Türkmenlerin bölgedeki varlığını korumak için gerekli olduğuna dikkat çeken Türkmen liderler, “Türkiye rahat nefes almak istiyorsa harekatı Bab kentine kadar genişletmeli” dedi

Bab’a kadar gidilmeli

Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’taki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonu bölgedeki Türkmenleri memnun etti. Türkmen kanaat önderleri, bölgede Türkmen varlığının korunması gerektiğini belirterek, operasyona tam destek verdi.
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa’ya göre harekat, düşürülen Rus uçağı krizinden önce planlandı. Milliyet’e konuşan Mustafa, uzun süredir planlanan harekatın detaylarını Milliyet’e anlattı. Uzun zamandan beri Türk yetkililerle iletişim halinde olduklarını belirten Mustafa şöyle konuştu:

‘Rus uçağı erteletti’

‘Operasyon için stratejiler belirlenmişti. O dönem şartlar bu yönde gelişmemişti. Rus uçağı krizi bölgedeki işleyişi olumsuz etkiledi. Uzun zamandır hazırlıkları yapılan bu operasyon aslında geç kalınmış bir eylemdir. Özgür Suriye Ordusu çatısında savaşan Türkmenler için bu harekat umut olmuştur. Bölgedeki varlığımızı korumak için bu gerekiyordu.”

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci de “Bölgede Türkmenler savaşın şiddetlendiği son 4 senedir bu operasyonu bekleniyordu” dedi. Harekatın saha içinde ciddi yansımalar oluşturacağını belirten Cevizci, “IŞİD, Cerablus-Azez arasındaki yaklaşık 110 kilometrelik hatta etkindi. Eğer Türkiye rahat bir nefes almak istiyorsa, harekatın Çobanbey ve Bab istikametlerini de kapsaması gerekir. Cerablus ilk kilometre taşı ama arkası gelmeli. Bab, Gavureli ve Çobanbey de dahil edilmeli” diye konuştu.