Ege Babalar da eğitimin içinde olacak

Babalar da eğitimin içinde olacak

16.05.2017 - 06:31 | Son Güncellenme:

İştirak İnşaat’la yıllardır inşaat sektöründe olan Boz, 2017-18’de faaliyete geçecek olan 29 Ekim Eğitim Kurumları’nda, babaların da çocuklarıyla eğitimin bir parçası olacağını söyledi

Babalar da eğitimin içinde olacak

İzmir’de emlakçılıktan başlayarak yıllardır inşaat sektörünün içinde olan ve pek çok proje üreten, İştirak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Boz, Menemen Ulukent’te kurdukları 29 Ekim Eğitim Kurumları’yla eğitim sektörüne de girdi. Eğitimin kendisi için bir sevda olduğunu belirten Boz, uygulayacakları modelle örnek bir eğitim kurumu olacaklarını belirtti.

‘Ailelerle kamp yapacağız’

2017-18’de öğretime başlayacak olan 29 Ekim Eğitim Kurumları’nda kültür ve sanat, eğitimle harmanlanacak. Çocukluk yıllarında kendisinin de yoksulluk çektiğini söyleyen Boz, 20 yoksul ailenin çocuğuna sınavla burs olanağı sunacak, sonuçlar 19 Mayıs’ta çocukların kendi okullarında açıklanacak. Eğitimin pazar günü de süreceği 29 Ekim Eğitim Kurumları’nda öğrenci, İngilizce, Fransızca ve Almanca’dan hangi dile yatkınsa o dilde uzmanlaşacak.

Orhan Boz, farklı bir model sunacaklarının altını çizdi, içinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu 29 Ekim Eğitim Kurumları’nda velilerden tek isteğinin 15 günde bir yapılan toplantılara katılması ve eğitim sürecine katkı sunması olduğunu kaydetti. Boz, babaların çocuklar için rol model olduğunu belirtti, “Öğrenci organizasyonlarına genelde babalar katılmıyor. Biz, Baba Kulübü kuracağız, babalar eğer 2’den fazla devamsızlık yaparsa bunun yaptırımı olacak. Aynı zamanda, kuracağımız İzci Kulübü’yle yakın köylerde ailelerle kamp yapacağız, aileler kaynaşacak ve etkileşim içinde olacak” diye konuştu.

Yeni okul çalışmaları

İkinci okulun çalışmalarına da şimdiden başladıklarını vurgulayan Orhan Boz, Gaziemir, Urla ve Bornova-Kemalpaşa ayağında yeni şubeler açmayı planladıklarını söyledi. Boz, seneye 2-3 kolej ve anaokulu açacaklarını, 1 ay içinde ye Gaziemir Yelki’de 29 Ekim Anaokulu’nu açacaklarını belirtti.

Her dönem seviye sınavı

Yemek, kıyafet ve kitapların eğitim ücretine dahil olduğu kolejde, tenis, basketbol ve yüzme salonu da var. Eğitim sistemiyle ilgili olarak bilgi veren, 29 Ekim Eğitim Kurumları Kurucusu Orhan Boz şunları vurguladı: “Yüzde 95’i tamamlanan öğretmen kadromuzla 12 aylık sözleşme imzaladık. Her iki dönemde de 2’şer tane seviye tespit sınavı olacak, sınav sonuçları doğrultusunda öğrencilerimizin eksikliklerini tespit edip bire bir derslerle kapatacağız. Yaz okulumuz 12 Haziran’da, hızlandırmalarımız ise Ağustos ayında başlayacak. Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda, öğrencilerimizi uzman öğretim kadromuzla hayata hazırlayacağız. 6 ay içinde farkımızı ortaya koyacağız.”