Gündem Babalarını kurtarmak isterken akıntıya kapıldılar

Babalarını kurtarmak isterken akıntıya kapıldılar

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinop’un Ayancık ilçesinde dün ailesi ile birlikte sahile gelen Rasim Kaya (60), girdiği denizde akıntıya kapıldı.

Babalarını kurtarmak isterken akıntıya kapıldılar

Durumu fark eden Vedat Kaya (35) ile Sedat Kaya (25), babalarının yardımına koştu. Ancak Kaya kardeşler de akıntıya kapıldı. Baba ve iki oğlunu kurtarmak için bu kez çevredeki vatandaşlar seferber oldu. Bu sırada yardıma koşan Muharrem Kelep de akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Vatandaşlar, yoğun çaba sonucu baba Rasim Kaya ile oğulları Sedat ve Vedat Kaya ile Muharrem Kelep’i sudan çıkarmayı başardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye karşın Rasim Kaya hayatını kaybetti. Kaya kardeşler ile Muharrem Kelep ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Yurt genelinde meydana gelen diğer boğulma olaylarında ise 3 kişi yaşamını yitirdi.

- Adıyaman’ın Kahta ilçesinde akrabalarını ziyarete giden ailenin 7 yaşındaki çocukları Emirhan Göçan, arkadaşları ile birlikte Atatürk Baraj Göleti yakınlarına gitti. Baraj kıyısında oynarken ayağı kayan Küçük Emirhan suya düştü. Sudan çıkarılarak hastaneye kaldırılan küçük çocuk yaşamını yitirdi.
- Samsun’un Bafra ilçesinde de serinlemek için denize giren Emir Kaya (21) ve kardeşi Ekrem Kaya bir süre sonra çırpınmaya başladı. Olay yerine gelen ekipler, Emir Kaya’yı denizden çıkararak hastaneye gönderdi. Suda kaybolan Ekrem Kaya’yı arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
- Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki Çuhallı sahilinde serinlemek için denize giren Muhammed Akçayoğlu (19) akıntıya kapıldı. Sudan çıkarılan Akçayoğlu kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Cesedi sahile vurdu
- Bartın’ın tatil beldesi İnkum’da 6 Temmuz’da denizde boğulma tehlikesi geçiren ağabeyini kurtarırken kendisi dalgalara kapılıp kaybolan Ramazan Çelik’in (22) cesedi sahile vurdu. Vatandaşların haber vermesiyle gelen jandarma ve sağlık ekipleri inceleme yaptı. Bu sırada AFAD’ın sahile kurduğu çadırda arama çalışmalarını takip eden Mustafa Çelik’in yakınları gözyaşlarına boğuldu.